ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

0 Αυξητική τάση κρουσμάτων γρίπης. Μοριακή ανίχνευση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ


Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος,medlabnews.gr

Αυξητική είναι η τάση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα μας. 



Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τρεις άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους, ενώ είκοσι έχουν νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.



Αύξηση σημειώνουν και οι επισκέψεις στο γιατρό ανθρώπων με γριπώδη συνδρομή.

Έως τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, είχαν σταλεί 68 'ύποπτα' δείγματα για ανάλυση στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης.

 Τα 39 (57,4%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα: 17 (43,6%) για ιό γρίπης τύπου Β και 22 (56,4%) για ιό γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).

Έως τις 16 Φεβρουαρίου, είχαν καταγραφεί είκοσι σοβαρά περιστατικά εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και τρείς θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ.
Το ένα από τα τρία αυτά κρούσματα αφορά ένα βρέφος από τη Λιβύη που νοσηλεύτηκε στη χώρα μας.
Ωστόσο οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από όλες τις αιτίες κυμάνθηκε στα πλαίσια της αναμενόμενης.

Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι συνεχίζει να αυξάνει δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, ενώ τα στελέχη του ιού της γρίπης που κυκλοφορούν εξακολουθούν να είναι ίδια με εκείνα των προηγούμενων εβδομάδων.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι στο Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος πραγματοποιείται η μοριακή ανίχνευση των ιών της γρίπης. Συγκεκριμένα, τα δείγματα από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή ελέγχονται με Real Time PCR για παρουσία των τύπων και υποτύπων ιού γρίπης  Α(Η1Ν1)-πανδημικό, Α(Η3Ν2) και Β. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, στη φετινή χειμερινή περίοδο 2011-2012 επικρατούν οι τύποι ιού γρίπης Α(Η3Ν2) και Β.

Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης, είναι αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και οι παρεχόμενες εξετάσεις υπόκεινται σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο. Η μοριακή μέθοδος ανίχνευσης RNA των ιών γρίπης Α και Β είναι  διαπιστευμένη σύμφωνα με το πρότυπο κατά ΕΛΟΤ EN ISO 15189:2007.

Αριθμός φαρυγγικών δειγμάτων και απομονωθέντων στελεχών ιού γρίπης στα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης από τα Δίκτυα Παρατηρητών Νοσηρότητας και τα Νοσοκομεία. Εκτίμηση αριθμού κρουσμάτων Σύνολο χώρας, περίοδος γρίπης: 2011-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...