ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

0 Ένα διαφορετικό soufflé σοκολάτας

Το γλυκό αυτής της συνταγής δεν είναι ακριβώς soufflé, καθώς δεν έχει καρδιά από ρευστή σοκολάτα, αλλά ούτε και κέικ καθώς έχει την υφή του soufflé. Δοκιμάστε το και διεισδύστε σε ένα σοκολατένιο κόσμο.

Υλικά
50 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κρόκοι αυγών
50 γραμμάρια ζάχαρη
180ml γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, τριμμένη
4 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση

1. Βουτυρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας για σουφλέ, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και αφήστε το στην άκρη.

2. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι, τα 50 γραμμάρια ζάχαρης, τους κρόκους και το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας.

3. Τοποθετήστε το μείγμα πάλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει πυκνό.

4. Όταν γίνει αρκετά πυκνό, προσθέστε τη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.

5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το λίγο να σταθεί.

6. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με τις δύο κουταλιές ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και ενσωματώστε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο.

7. Μεταφέρετε στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 έως 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως αν θέλετε με τη συνοδεία παγωτού ή κρέμα γάλακτος.

Πηγή

 http://www.tampouloukia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...