ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

0 Ο καυτός θάνατος ενός κομήτη που θυσιάστηκε στον Ήλιο!


Με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων της NASA που βρίσκονται μόνιμα στραμμένα προς τον Ήλιο, αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν έναν κομήτη την ώρα που έκανε "βουτιά" θανάτου με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στο ηλιακό στέμμα. Καθώς ο κομήτης C/2011 N3 εξαερωνόταν πέφτοντας στην ατμόσφαιρα του άστρου με ταχύτητα 2,1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του (στη φωτογραφία credit NASA, SDO).










   "Στις 6 Ιουλίου 2011,  ο κομήτη C/2011 N3, ο διείσδυσε σε απόσταση 1,046 ηλιακών ακτίνων (κατά προσέγγιση100.000 χιλιόμετρα) από την ηλιακή επιφάνεια πριν εξαφανιστεί το σήμα του", ανακοίνωσαν οι αμερικανοί ερευνητές που εκτιμούν ότι ο κομήτης είχε διάμετρο γύρω στα 50 μέτρα και βάρος περίπου 60.000 τόνους.       

  " Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ένα τόσο μικρό σώμα έλαμψε τόσο έντονα κατά τον "θάνατό" του ώστε έγινε ορατό μέσα στην εκτυφλωτική λάμψη του ηλιακού στέμματος",  σχολίασε ο o Κάρελ Σρίχβερ, επικεφαλής της μελέτης από το Κέντρο Προηγμένης Τεχνολογίας της Lockheed Martin και πρόσθεσε:
   " Ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι κομήτες την ώρα που χάνονται στον Ήλιο, θα μπορούσε να αποκαλύψει νέα στοιχεία για για τη σύσταση των κομητών, αλλά και για τα ανώτερα στρώματα του ηλιακού στέμματος, το οποίο είναι δύσκολο να παρατηρηθεί λόγω της εκτυφλωτικής ακτινοβολίας των υποκείμενων στρωμάτων".


http://www.pyles.tv/News/diastima/sdo.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...