ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

0 Έλληνες του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις


Είτε γεννήθηκαν στο εξωτερικό από Έλληνες γονείς, είτε άφησαν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ηλικία, τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά.

Δηλώνουν υπερήφανοι ως Έλληνες και αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την συνεισφορά στον τομέα όπου δραστηριοποιείται ο καθένας. Καταξίωση που κέρδισαν με τη σκληρή δουλειά τους, την αποφασιστικότητα και την ευρηματικότητα.
Σας παρουσιάζουμε τρεις μεγάλους Έλληνες με παγκόσμια επίδραση, που μεγαλουργούν στο χώρο τους. Πρόκειται για τους: Μάικ Λαζαρίδης, Αθανάσιος Φωκάς και Μανώλης Βεληβασάκης.




Έλληνες του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις (3)1. Ο Μάικ Λαζαρίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνες γονείς το 1961. Το 1966 η οικογένεια Λαζαρίδη αποφασίζει να αφήσει την Κωνσταντινούπολη και μετακινείται στο Γουίντσορ του Καναδά. Σε ηλικία μόλις 12 ετών κερδίζει το πρώτο του βιβλίο από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης, καθώς είχε καταφέρει να διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία που διέθετε η Βιβλιοθήκη.
Τη δεκαετία του 1980 ξεκινάει σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Οντάριο. Τρία χρόνια αργότερα, το 1984, εγκαταλείπει τις σπουδές του, και δανειζόμενος χρήματα, περίπου 15.000 ευρώ, από τους γονείς του ιδρύει την RIM. Αργότερα η εταιρεία του φέρνει στο καταναλωτικό κοινό το κινητό τηλέφωνο BlackBerry, που άλλαξε τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία.
Ο πατέρας της Blackberry συγκαταλέγεται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και οι ετήσιοι χρήστες κινητών τηλεφώνων Blackberry ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια.
Έλληνες του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις (2)2. Αθανάσιος Φωκάς. Γεννήθηκε το 1953 και κατάγεται από το Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Το 1971 δεν μπόρεσε, για διάφορους λόγους, να εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και φεύγει για σπουδές αεροναυπηγικής στο Λονδίνο.
Το 1975 αποκτάει το πτυχίο του από το Imperial College του Λονδίνου. Το 1979 του απονέμεται διδακτορικός τίτλος σπουδών στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το California Institute of Technology, και το 1986 ολοκληρώνει τις σπουδές του στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Miami.
Το 1986, σε ηλικία 33 ετών, εκλέγεται καθηγητής του Πανεπιστημίου Clarkson. 10 χρόνια αργότερα εξελέγη καθηγητής στην έδρα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Imperial College, ενώ το 2002 εξελέγη καθηγητής στην έδρα Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Cambridge.
Το 2000 η Μαθηματική Εταιρεία του Λονδίνου του απονέμει το βραβείο Naylor, που θεωρείται ισάξιο του Νόμπελ για την Μαθηματική Επιστήμη. Το 2004 του απενεμήθη το «Αριστείον» της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ την ίδια χρονιά εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Έλληνες του εξωτερικού με σημαντικές διακρίσεις (4)3. Ο Μανώλης Βεληβασάκης γεννήθηκε το 1952 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το 1970 μετέβη στις ΗΠΑ και εγγράφεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών κάνει μεταπτυχιακό στη Μηχανική, και κατόπιν αρχίζει να εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός.
Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς μηχανικούς όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι αντιπρόεδρος και κύριος μέτοχος της μεγάλης αμερικάνικης εταιρείας Consulting Thornton – Tomasett, καθώς και πρόεδρος της LZA Technology Division. Ταυτόχρονα, είναι καθηγητής Μηχανικής στο Institute of Design & Construction.
Στην πλούσια επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, ο σχεδιασμός του Οικονομικού Κέντρου της Ταϊπέι, η δομική ανάλυση και αναστήλωση του θόλου του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, η μελέτη αποκατάστασης του Empire State Building στην Νέα Υόρκη, και η αντισεισμική θωράκιση του αεροδρομίου «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: newsbeast.gr

http://www.otherside.gr/2012/01/ellines-exwterikou-me-simantikes-diakriseis/#ixzz1kvtUauJS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...