ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

0 Κινέζικη σούπα λαχανικών.

Συνταγή Κατάλληλη για κρύο

 Περιγραφή

Κινέζικη σούπα λαχανικών με Νουντλς, κατάλληλη για δίαιτα, καθώς περιέχει ελάχιστο λίπος, και με πολλές βιταμίνες. Γρήγορη και εύκολη και μπορούμε να αλλάξουμε τις ποσότητες των υλικών ή να παραλείψουμε, ανάλογα με την προτίμησή μας ή με το τι διαθέτουμε στο ψυγείο μας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μέτριο μπρόκολο, μόνο οι τουφίτσες
  • 250-300 γρ. μανιτάρια φρέσκα τεμαχισμένα (ανάλογα με τη προτίμηση)
  • 3-4 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες (ανάλογα και με τη προτίμηση και με το πόσα έχουμε στο ψυγείο μας)
  • 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο ή 3 φρέσκα μικρά κρεμμυδάκια κομμένα κάθετα , σε κομμάτια μήκους 2 εκατοστών περίπου (όχι μόνο το άσπρο μέρος αλλά και το τρυφερό πράσινο)
  • 1-2 κολοκυθάκια κομμένα λωρίδες πάχους το πολύ 1 εκατοστού(προαιρετικά)
  • μισή ή μία πιπεριά (ανάλογα με τη προτίμηση) πράσινη κομμένη σε τετράγωνα ή σε λωρίδες
  • 3-6 κουταλιές σάλτσα σόγιας, ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε τη σούπα μας
  • νουντλς, υπολογίστε ότι χρειάζεστε 50 γραμμάρια ανά μία πλούσια μερίδα
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • λίγο κρασί λευκό (προαιρετικά)
  • 800 ml λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο(ανάλογα και με τη ποσότητα των λαχανικών μας και το αν θέλουμε να έχει μπόλικο ζουμί η σούπα)
  • αλάτι
  • πιπέρι 

Πως το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια χωρίς λάδι σε άλλο σκεύος για να φύγουν λίγο τα υγρά τους, για 3 λεπτά. Δε χρειάζεται να φύγουν εντελώς γιατί θα γίνει σούπα.
  2. Ρίχνουμε στο λάδι τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο, ίσα ίσα να μαραθεί το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και το καρότο.
  3. Αφού μαλακώσει και το καρότο ρίχνουμε το κολοκύθι και το μπρόκολο και περιμένουμε να πιουνε τα υγρά τους για να σβήσουμε με κρασί ή αν θέλουμε και ρίχνουμε το νερό μας και τη σάλτσα σόγιας, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει τόσο ώστε να τρώγεται άνετα. Προσοχή, δε πρέπει να παραμαλακώσουν τα υλικά, αν και αυτό είναι θέμα προτίμησης.
  4. Ρίχνουμε τα νουντλς και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Έτοιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τη σούπα αυτή τη φτιάχνω όταν έχω απομεινάρια λαχανικών στο ψυγείο μου, και πάντα οι ποσότητες αλλάζουν. Πολλές φορές παραλείπω το κολοκύθι, αλλά απαραίτητα είναι το καρότο η πιπεριά και το κρεμμύδι.

Για να είναι σωστά κομμένα χρησιμοποιώ τον αποφλοιωτή μου για να κόψω τα καρότα και τα κολοκύθια, και έτσι βράζουν και στον ίδιο χρόνο που βράζει το μπρόκολο.
Τις μερίδες τις καθορίζει η ποσότητα των νουντλς Προσωπικά προτιμώ τα φαρδιά με αυγό, αλλά με όλα είναι ωραία η σούπα. Επίσης, μην εμπιστεύεστε το χρόνο βρασμού τους στο απόλυτο, εγώ τα βράζω λίγο παραπάνω, για παράδειγμα, αλλά γούστα είναι αυτά.

Μη σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια γιατί μια φορά τα μανιτάρια μου είχαν βρομίσει κρεμμύδι, μάλλον απορροφάν τις γεύσεις όταν σοτάρονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...