ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

0 Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αυστραλίας

Nuytsia floribunda είναι το επιστημονικό όνομα ενός ημι-παρασιτικού φυτού της νοτιοδυτικής Αυστραλίας. Το φυτό αυτό είναι γνωστό στους ντόπιους ως "Χριστουγεννιάτικο δέντρο", λόγω του ότι ανθίζει την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα άνθη του έχουν ένα έντονο κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα. Η περίοδος ανθοφορίας είναι από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο.


Το ύψος του φτάνει τα 10 μέτρα. Οι ρίζες του προσκολλώνται στις ρίζες άλλων φυτών. Τρέφεται από το φυτό-ξενιστή του, από το οποίο παίρνει το νερό  και τα υπόλοιπα θρεπτικά στοιχεία που του χρειάζονται για να αναπτυχθεί. Υπάρχουν αναφορές ότι παρασιτεί σε βάρος άλλων φυτών που βρίσκονται σε απόσταση 150 μέτρων.


Η καλλιέργεια του είδους είναι δύσκολη και υπάρχουν λίγες επιτυχημένες προσπάθειες σε περιοχές έξω  από τον εγγενή βιότοπό τους. Η ανάπτυξη από σπόρους ή μοσχεύματα είναι σχετικά εύκολη, αλλά τα φυτά δεν επιζούν περισσότερο από δύο χρόνια.


Πηγές 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...