ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

0 Τι είναι αυτή η "στήλη φωτός" που απεικονίζεται στη φωτογραφία;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια στιγμή παρατηρήσει στον ουρανό κάθετες δέσμες φωτός που μοιάζουν να ξεκινούν από τον Ήλιο, δίνοντας την εντύπωση ότι κάποιος έχει ανάψει... προβολείς εκεί ψηλά, όπως αυτή στη φωτογραφία!
  Συνήθως το φαινόμενο παρατηρείται προς την Δύση- αν και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να συμβεί και στην Ανατολή. Πρόκειται για της "στήλες του ήλιου" που άλλοτε είναι στενές στην βάση τους και απλώνουν καθώς ανεβαίνουν στον ουρανό, άλλοτε είναι αχνές σε κάποια σημεία και έντονες σε άλλα, όμως πάντοτε σχηματίζουν μία κάθετη γραμμή που μοιάζει να βγαίνει από τον ήλιο.















 

  Για να σχηματιστούν αυτές οι "στήλες του ήλιου", χρειάζονται δύο πράγματα, όπως εξηγεί το io9.com:
1. μια ισχυρή πηγή φωτός, κοντά στο έδαφος
2. ο ουρανός να είναι γεμάτος από κρυστάλλους πάγου.
  Οι εξάγωνοι κρύσταλλοι πάγου κυρτώνουν το φως δημιουργώντας την εικόνα των  πολλαπλών ήλιων. Οι στήλες φωτός παρατηρούνται όταν το ηλιακό φως αντανακλάται πάνω στους κρυστάλλους πάγου σε διαφορετική γωνία. Αντί να διαπερνά το σώμα των κρυστάλλων, αντανακλάται στην επιφάνεια τους στο κάτω μέρος και επανέρχεται πάλι προς την γη, με αντανάκλαση.

   Ετσι το ηλιακό φως, αντί να διαφύγει στον ουρανό, ανακλάται πίσω στην γη. Ενας παρατηρητής στην γη, βλέπει το φως να ανεβαίνει σε μια κάθετη στήλη προς τον ήλιο. Στο ερασιτεχνικό βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μία "στήλη του ήλιου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...