ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

0 4.133 δέντρα φυτεύονται στην Costa Navarino στη Μεσσηνία


 

Το Costa Navarino Forest, το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι που δημιούργησαν η Costa Navarino και η Aegean Airlines, σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, με συμμετοχές από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Το παιχνίδι που ήταν μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας «Plant for the Planet: Billion Tree Campaign» -στο πλαίσιο της οποίας είχαν φυτευτεί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο 11 δισεκατομμύρια δέντρα- κίνησε το ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνολικά το Costa Navarino Forest είχε περισσότερες από 36.000 συμμετοχές διαδικτυακά που προήλθαν από 106 χώρες (ανάμεσά στις οποίες Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία) και φυσικά από την Ελλάδα, ενώ τα δέντρα που θα φυτευτούν έφτασαν στο εντυπωσιακό νούμερο 4.133.


Θυμίζουμε ότι στόχος του παιχνιδιού ήταν η δημιουργία ενός εικονικού δάσους από τους παίκτες που είχαν έτσι την ευκαιρία να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για το φυσικό μας περιβάλλον και για τις δενδροφυτεύσεις. Μετά το εικονικό δάσος, λοιπόν, έρχεται τώρα η σειρά του πραγματικού. Τα 4.133 δέντρα που θα παραχωρηθούν από το Δασαρχείο Καλαμάτας και θα φυτευτούν στις πλαγιές του Ταΰγετου θα ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Παράλληλα, με την οικονομική ενίσχυση της Aegean Airlines και της Costa Navarino, τα δέντρα αυτά θα αναπτυχθούν και θα συντηρηθούν σωστά για τα επόμενα χρόνια.


Τα 1.000 ψηλότερα δέντρα του δάσους θα φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη τους, ενώ τα 500 ψηλότερα εξ’ αυτών, έλαβαν μέρος στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου και ανέδειξε 5 τυχερούς νικητές. Ο κάθε νικητής κερδίζει ένα ταξίδι 5 ημερών για 2 άτομα, που περιλαμβάνει πτήσεις με την Aegean Airlines και διαμονή στο The Westin Resort, Costa Navarino. Με αυτό το ταξίδι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν από κοντά το δέντρο που φέρει το όνομά τους στο Μεσσηνιακό δάσος!  


http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...