ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

0 12 εντυπωσιακά κάστρα της Ιαπωνίας


Ιαπωνία-η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
 Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν ή Νιππόν και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν "ήλιος" και "αρχή".
 Himeji

Το κάστρο χρονολογείται από το 1333 και είναι γνωστό ως "Λευκός ερωδιός", λόγω του λευκού χρώματός του. Αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από το 1993. 
Γνωρίζετε ότι στην Ιαπωνία υπάρχουν περισσότερα από 100 κάστρα;; Υπολογίζεται ότι κάποτε υπήρχαν περίπου 5.000 κάστρα!!
Ορισμένα από τα κάστρα, που υπάρχουν σήμερα, σώζονται στην αρχική τους μορφή χωρίς να έχουν υποστεί καμιά ζημιά.
Τα υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους είναι η πέτρα και το ξύλο. 
Τα κάστρα στην Ιαπωνία χτίστηκαν για την φύλαξη σημαντικών, στρατηγικών σημείων, όπως λιμάνια, περάσματα σε ποταμούς, σταυροδρόμια και πάντα το φυσικό τοπίο αποτελούσε μέσο για την επίτευξη του σκοπού, για το οποίο χτίστηκαν.
Πάντα χτίζονταν πάνω σε λόφους ή φυσικά και τεχνητά αναχώματα. Αυτό βοηθούσε στην άμυνα του κάστρου, τα έκανε πιο επιβλητικά και επέτρεπε την μεγαλύτερη θέα στη γύρω περιοχή.
Μόνο 12 κάστρα θεωρούνται πρωτότυπα, δηλαδή σώζονται στην αρχική τους μορφή. Αρκετά κάστρα ανοικοδομήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλά από αυτά σήμερα είναι μουσεία. Από κάποια άλλα έχουν μείνει μόνο ερείπια. Κάποια από αυτά έχουν ενσωματωθεί μέσα σε δημόσια πάρκα, ενώ κάποια άλλα έχουν αφεθεί στη φυσική τους κατάσταση.
Διάλεξα δώδεκα από αυτά για μια πρώτη γνωριμία κι ένα ταξίδι σε άλλους τόπους και άλλες, μακρινές εποχές.


Azuchi
Το κάστρο Azuchi χτίστηκε το 1576-1579. Σκοπός του ήταν να είναι ένα πολυτελές αρχοντικό, που να εντυπωσιάζει με τον πλούτο του.
Fushimi
Ένα κάστρο, που χτίστηκε το 1592-1594, με σκοπό να είναι ένα παλάτι. Είναι γνωστό για το δωμάτιο  τελετής τσαγιού, του οποίου οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με χρυσό. Το κάστρο που σώζεται σήμερα είναι αντίγραφο, που κατασκευάστηκε το 1964, αφού το αρχικό διαλύθηκε το 1623.
Kochi
Το κάστρο Kochi αποτελεί για την Ιαπωνία σημαντική πολιτιστική αξία. Χτίστηκε από το 1601-1611.
Φωτογραφία  663highland
Nagoya
Το αρχικό κάστρο κατασκευάστηκε το 1521-1528 και ανοικοδομήθηκε το 1609. Είναι γνωστό  για τον μοναδικό τρόπο σύνδεσης των οχυρωματικών πύργων του. Στην στέγη του, στα δύο άκρα της, έχει δύο χρυσά δελφίνια μα κεφάλι τίγρης, που ονομάζονται kinshachi. Χρησίμευαν ως φυλαχτά για τις πυρκαγιές.
Φωτογραφία  Base64
Maruoka
Το κάστρο Maruoka φημίζεται για τους οχυρωματικούς πύργους του. Κατασκευάστηκε το 1576. Ένας θρύλος το συνοδεύει, που λέει ότι, κάθε φορά που ένας εχθρός το πλησιάζει μια πυκνή ομίχλη το καλύπτει και το κρύβει.
Φωτογραφία  baku13
Inuyama
Ένα από τα παλαιότερα κάστρα, αφού η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1440. Οι οχυρωματικοί πύργοι του αποτελούν εθνικό θησαυρό. 
Φωτογραφία  ThortenS
Hikone
Από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα της Ιαπωνίας, το κάστρο αυτό χρονολογείται από το 1603, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του, που ολοκληρώθηκε το 1622.
Φωτογραφία  663highland
Matsumoto
Το κάστρο-κοράκι (crow castle). Έτσι είναι γνωστό λόγω του μαύρου χρώματος στο εξωτερικό του. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα.
Φωτογραφία  663highland
Hirosaki
Το κάστρο Hirosaki κατασκευάστηκε το 1611. Είναι ένα από τα διασημότερα κάστρα της Ιαπωνίας. Γύρω από το κάστρο υπάρχει το ομώνυμο πάρκο, που είναι διάσημο  για τις κερασιές του, την περίοδο της ανθοφορίας τους. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απολαμβάνουν τα 2.600 ανθισμένα δέντρα.
Φωτογραφία  Si-take
Uwajima
Το κάστρο αυτό χτίστηκε το 1596 κι έχει χαρακτηριστεί από την Ιαπωνική Κυβέρνηση ως  σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.
Φωτογραφία  Vickerman625
Osaka
Το κάστρο της Οσάκα είναι από τα διασημότερα της Ιαπωνίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1583 και ολοκληρώθηκε το 1597. Τα φύλλα χρυσού στο εξωτερικό του εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες. Αποτελεί για την Ιαπωνία σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.
Φωτογραφία Midori
Οκτώ από τα δώδεκα κάστρα που σας παρουσίασα, είναι στη λίστα των δώδεκα κάστρων που έχουν την αρχική τους μορφή και θεωρούνται πρωτότυπα. Αυτά είναι τα: Himeji, Kochi, Maruoka, Inuyama, Hikone, Matsumoto, Hirosaki και το Uwajima.
Πηγές 1  2  3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...