- 300γραμ.μακαρόνια για παστίτσιο
- 1 κιλό πράσα
- 2 γιαούρτια(στραγγιστά)
- 1/2 κιλό κιμά
- 4-5 ντομάτες φρέσκες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 κεφαλοτύρι(τριμμένο)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 αυγά
- λίγο δυόσμο
- αλάτι,πιπέρι
- Μισοβράζετε τα μακαρόνια και στρώνετε τα μισά σε λαδωμένο ταψί.Ψιλοκόβετε τα πράσα,τα βράζετε με λίγο νερό,αλάτι,πιπέρι και 1/4 της κόυπας ελαιόλαδο και τα στρώνετε στα μακαρόνια.
- Λιώνετε το σκόρδο,το ανακατεύετε με το γιαούρτι και απλώνετε το μείγμα στα πράσα.Βράζετε τον κιμά με τις ντομάτες περασμένες απο το τρυπητό,το υπόλοιπο ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και τον στρώνετε πάνω στο γιαούρτι.
- Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια,περιχύνετε με τα αυγά χτυπημένα και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.Αφήνετε να κρυώσει,και σερβίρετε.
http://e-nostimies.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου