ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

0 Ανθρώπινα περιττώματα θα ζεσταίνουν μία ολόκληρη πόλη!

 Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ντίντκοτ, λίγα χιλιόμετρα νότια της Οξφόρδης, θα ζεσταίνονται τον φετινό χειμώνα από τα ίδια τους τα περιττώματα!
  Πρόκειται για ένα πιλοτικό προγράμμα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο οι ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων θα καλύπτονται από βιοαέριο που παράγεται από βοθρολύματα και το οποίο θα φθάνει στα σπίτια μέσω του εθνικού δικτύου!


Πώς θα γίνονται τα περιττώματα, καύσιμο!
  Αναλυτικά η διαδικασία μέσω της οποία θα γίνεται η παροχή "περιττώματων" με τη μορφή βιοαερίου, είναι η ξής: από το σπίτι, τα ανθρώπινα λύματα πηγαίνουν πρώτα σε ειδικές δεξαμενές. Στη συνέχεια, τα στερεά τμήματα υπόκεινται σε μια διαδικασία που ονομάζεται αναεροβική χώνευση, δηλαδή στη διάσπαση των βακτηριδίων σε βιοδιασπώμενα υλικά προκειμένου να παραχθεί αέριο.


  Ακολουθεί ο καθαρισμός του αερίου, το οποίο τελικά διοχετεύεται στο δίκτυο και από εκεί στα σπίτια. Από τη στιγμή που θα τραβηχτεί το καζανάκι μέχρι τα περιττώματα να... επιστρέψουν στο σπίτι σε αέρια μορφή, μεσολαβούν περίπου 20-25 ημέρες.
Πώς θα... μυρίζει το βιομεθάνιο!
  Ο Μάρτιν Όριλ, στέλεχος της Βritish Gas που μετέχει στο πρόγραμμα δηλώνει χαρακτηριστικά: " Όσοι θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου συστήματος όχι μόνο δεν θα πρέπει να νιώθουν καθόλου άσχημα αλλά αντίθετα θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι. Το αέριο που θα παράγεται από τα λύματα είναι άοσμο και θα διοχετεύεται μέσω του εθνικού δικτύου".
 Αρχικά το βιομεθάνιο θα διοχετευθεί σε 200 σπίτια του Οξφορντσάιρ κι αν όλα λειτουργήσουν σωστά, το σύστημα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα! Κι αν αναρωτιέστε πώς θα... μυρίζει το συγκεκριμένο καύσιμο, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την μυρωδιά της...πρώτης ύλης!

http://www.pyles.tv/News/Alternative-Proposals/City-human-waste.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...