ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

0 Χρειαζόμαστε Πολιτικούς και όχι προϊόντα «μαϊμού»

Σε μια εποχή που έχει πάψει να ισχύει ή στην χειρότερη περίπτωση έχει αντιστραφεί το σύστημα Αξιών, έχει αποδειχθεί ότι δεν αρκεί πλέον κάποιος υποψήφιος να είναι απλώς… αστραφτερό προϊόν στο «σταρ σύστεμ» της πολιτικής.

Ποιοι μπορούν να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν μια νέα προοπτική;

Ποιες είναι οι ψυχικές και οι πολιτικές ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν;

Γράφει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Κοκκόρης
Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία και θα....
κριθεί πλέον από τους πολίτες είναι η ποιότητα των ανθρώπων, το περιεχόμενο και όχι η εικόνα τους: Χρειάζεται να είναι Οραματιστής, δηλαδή να υπηρετεί τον πολιτικό ρεαλισμό, αλλά να είναι παράλληλα και επαναστάτης, ανατροπέας της «κακής πολιτικής».


Θα πρέπει να διαθέτει ΓΝΩΣΗ. Να είναι πολιτικό ΟΝ με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά και Τεχνοκράτης, να έχει δηλαδή τη θεωρητική κατάρτιση που είναι απαραίτητη για να αξιολογεί, σχεδιάζει, προτείνει λύσεις και για τα πιο δύσκολα και «άλυτα» φαινομενικά προβλήματα, κρίσεις και καταστάσεις.

Θα πρέπει να διαθέτει ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Να είναι κοινωνικό ΟΝ με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά και Ρεαλιστής, να αντιλαμβάνεται δηλαδή και να έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία το χάσμα που υπάρχει συχνά ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη. Να γνωρίζει και να παραδέχεται τις στρεβλώσεις, τη γραφειοκρατία και τις εμπλοκές που μπορεί να δημιουργεί εσκεμμένα ή από ατέλεια το σύστημα.
Να είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. Να αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και τα πράγματα, χωρίς στεγανά, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς παρωπίδες. Να βλέπει τις λύσεις «έξω από το κουτί». Λύσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις, αν κανείς ακολουθήσει αυτή τη συνταγή είναι σκανδαλωδώς απλές!
Αν ένας πολιτικός διαθέτει ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ, κι αν αντιλαμβάνεται τις λύσεις «έξω από το κουτί», αν είναι δηλαδή και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, τότε σίγουρα θα έχει και ΟΡΑΜΑ. Θα είναι Οραματιστής, γεφυροποιός, αρχιτέκτονας και δημιουργός.

Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την αλήθεια όταν η «πολιτική αγορά» κατακλύζεται από τα λεγόμενα προϊόντα «Μαϊμού». Οφείλουμε όμως ως πολίτες και ως άνθρωποι να μάθουμε να διακρίνουμε το αληθινό από το ψεύτικο, το γνήσιο από την απομίμηση, το αυθεντικό από το πλαστό.
Μόνο τότε έχουμε ελπίδα ως κοινωνία, μόνο τότε δεν θα είμαστε συνένοχοι αλλά εταίροι και δημιουργοί ενός μέλλοντος που θα δίνει ελπίδα και προοπτική για την πατρίδα μας.

http://www.pkokkoris.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...