ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

0 Πώς ο τρυποκάρυδος δεν παθαίνει... κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις! Λύθηκε το... μυστήριο!

Όταν ένας τρυποκάρυδος, χτυπάει με  το ράμφος του τον κορμό ενός δέντρου, ασκούνται πάνω του δυνάμεις τουλάχιστον 1.000G, ικανές να του προκαλέσουν βαριές κρανιογκεφαλικές βλάβες. Κι όμως, εκείνος συνεχίζει απτόητος και κυρίως υγιής το έργο του! Ομάδα κινέζων επιστημόνων, αποφάσισε να λύσει το μυστήριο και να ανακαλύψει πως καταφέρνει να επιβιώνει από τόσο χτύπημα του... κεφαλιού του, το όμορφο πουλί!

  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπεϊάνγκ στο Πεκίνο και το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, μελέτησαν λοιπόν πώς ακριβώς απορροφώνται οι δονήσεις που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση του κεφαλιού του τρυποκάρυδου επάνω στην επιφάνεια του δέντρου.


  Τα συμπεράσματά τους ήταν πως οι δυνάμεις που ασκούνται καθώς ο τρυποκάρυδος χτυπάει το ράμφος τους στον κορμό με ταχύτητα 6 μ./ δευτερόλεπτο, αγγίζουν τα 1.000 G (δείτε το βίντεο)!
  Με τη βοήθεια τομογράφων, ανακάλυψαν την ύπαρξη σπογγωδών τμημάτων τόσο στα οστά του κρανίου όσο και στο ράμφος του τρυποκάρυδου, τα οποία προφανώς αποτελούν ένα ιδιαίτερο σύστημα απορρόφησης κραδασμών, προστατεύοντας τα πουλιά από τους τραυματισμούς.

  Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί μία ολόκληρη επιστημονική ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, να σας εξηγήσουμε πως οι ίδιοι πιστεύουν πως τα εντυπωσιακά τους ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ειδικούς στο να σχεδιάσουν ασφαλέστερα κράνη- τα οποία θα προστατεύουν από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ακόμη πιο αποτελεσματικά!


http://www.pyles.tv/anexigites-kai-alles-apories/trypo.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...