ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

0 Οι παγετώνες στο Θιβέτ λιώνουν με ταχείς ρυθμούς

Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς εδώ και μισό αιώνα

Οι παγετώνες στο οροπέδιο του Θιβέτ που τροφοδοτούν τα μεγάλα ποτάμια της Κίνας, λιώνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με τους ερευνητές που επικαλείται σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ένα σύνολο από 80 παγετώνες στην οροσειρά Aemye Ma-Chhen, όπου βρίσκεται η πηγή του Κίτρινου ποταμού, εξαφανίζεται με ιδιαίτερα γρήγορο τρόπο, διαβεβαιώνει ο Λι Σιονάν, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Υδάτων των τριών ποταμών στην επαρχία Κινγκάι, αναφέρεται από το επίσημο κινεζικό πρακτορείο.


Στην επαρχία αυτή που βρίσκεται στο οροπέδιο του Θιβέτ είναι οι πηγές των τριών μεγάλων ποταμών της Ασίας, Μεκόνγκ, Γιανγκτσέ και Κίτρινος Ποταμός.

Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς εδώ και μισό αιώνα και πέρυσι έφθασε το υψηλότερο επίπεδό της σε 50 χρόνια, σύμφωνα με τον Τσε Χέινινγκ, έναν μηχανικό του γραφείου χαρτογράφησης της Κινγκάι, τον οποίο επίσης επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σε 30 χρόνια, το 5,3% των παγετώνων κοντά στην πηγή του ποταμού Γιανγκτσέ έχει εξαφανιστεί, καθώς και το 70% αυτών που βρίσκονται πλησιέστερα προς την πηγή του ποταμού Μεκόνγκ, σύμφωνα με τους κινέζους ερευνητές.

Το λιώσιμο των παγετώνων μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει στην ξήρανση των ποταμών, τονίζει ακόμη ο Σιν Γιουάνχονγκ του Κέντρου Γεωλογικών και Υδρογραφικών μελετών της Κινγκάι.

Ένα τέτοιο σενάριο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις περιοχές κοντά στα ποτάμια αυτά στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/248462/oi-pagetones-sto-thivet-lionoun-me-taheis-ruthmous-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...