ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

0 Αργυροτσικνιάς-ο εντυπωσιακός κατάλευκος ερωδιός


Ardea Alba-αυτό είναι το επιστημονικό όνομα του μεγάλου λευκού ερωδιού. 
Ξεχωρίζει, από τους υπόλοιπους ερωδιούς, γιατί είναι ο μεγαλύτερος κι έχει  μεγάλο κίτρινο ράμφος του και μαύρα πόδια.

Όταν ανοίγει τις φτερούγες του φτάνουν σε μήκος τα 165-215 εκατοστά. Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό πτηνό!!
Υπάρχουν τέσσερα υποείδη. Απαντώνται σε τροπικές και στις θερμές εύκρατες περιοχές του κόσμου. Τα αρσενικά και τα θηλυκά μοιάζουν στην εμφάνιση.

Είναι αποδημητικά πουλιά. Ζουν σε υγρότοπους με γλυκό νερό ή θαλασσινό νερό και τρέφονται με ψάρια, βατράχους, μικρά ερπετά, έντομα και μικρά θηλαστικά. Η μέσα διάρκεια ζωής του στην άγρια φύση είναι 15 χρόνια.

Τρυπάνε τα θύματά τους με το μακρύ, ισχυρό ράμφος τους, παραμένοντας ακίνητοι, ώστε το θήραμα να πλησιάσει τόσο όσο να το φτάνουν με το ράμφος τους.
Αξιοσημείωτη είναι η αργή, κομψή πτήση τους, κατά την οποία με αργή κίνηση μαζεύουν το λαιμό τους προς τα μέσα. Αυτή η κίνηση είναι που τους ξεχωρίζει από τους πελαργούς ή τους γερανούς.

Αυτά τα πουλιά φωλιάζουν στα δέντρα και συγκεντρώνονται σε ομάδες. Είναι μονογαμικό πουλί και οι δύο γονείς επωάζουν τα 3-4 αυγά τους. Οι μικροί ερωδιοί είναι επιθετικοί ο ένας προς τον άλλον και συχνά οι ισχυρότεροι σκοτώνουν τους ασθενέστερους.


Αν και δεν θεωρείται απειλούμενο είδος, εντούτοις έχουν υπάρξει χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες είχε απειληθεί. 
Για λόγους μόδας, πολλοί ερωδιοί αποδεκατίστηκαν από κυνηγούς, για τα φτερά τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κυρίες στα καπέλα τους, στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι πληθυσμοί τους κατά 95%. 
Σήμερα οι προοπτικές είναι πολύ πιο φωτεινές. Τα πουλιά έχουν νομική προστασία και ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά.


http://aksioperierga.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...