ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

0 Lofoten-τόπος μαγευτικής ομορφιάς

Το Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος κι ένας παραδοσιακός οικισμός στο Norland της Νορβηγίας. Βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο-στον 68ο και 69ο παράλληλο, στη βόρεια Νορβηγία. 
Φωτογραφία  Ximonic
Το όνομά του σημαίνει "το πόδι του λύγκα" και σχετίζεται με τη μορφή που σχηματίζουν τα νησιά, έτσι όπως φαίνεται από την ηπειρωτική χώρα. Μερικές φορές αναφέρεται και ως Lofoten Wall, γιατί μοιάζει με τείχος.
Είναι γνωστό για την εξαιρετική φυσική ομορφιά του. Ίσως είναι από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη. Τα νησιά του χαρακτηρίζονται από τα βουνά τους με τις επιμήκεις κορυφές τους. 
Φωτογραφία  Alcino
Φωτογραφία  swissfotopia
 Προσφέρει άγρια τοπία με μοναδικό φως.
 Η θάλασσα είναι πλούσια σε ζωή. 
Εδώ  υπάρχουν κοραλλιογενείς ύφαλοι, που βρίσκονται στο μεγαλύτερο βάθος σε όλο τον κόσμο. Θαλασσαετοί, κορμοράνοι και εκατομμύρια άλλα θαλασσοπούλια ζουν εδώ. Ανάμεσά τους και τα πολύχρωμα Puffin. Οι ενυδρίδες υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό και άλκες απαντώνται στα μεγαλύτερα νησιά.
Φωτογραφία  Ximonic
Φωτογραφία  Sveter
Το Lofoten, παρόλο που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο παρουσιάζει το εξής παράδοξο, σχετικά με το κλίμα του: έχει ήπιους χειμώνες, με μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο -1,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα καλοκαίρια η μέση θερμοκρασία είναι 13 βαθμοί Κελσίου.
Το κλίμα αυτό είναι εξαιρετικά ήπιο για την περιοχή του Αρκτικού κύκλου και σχετίζεται με το γεωγραφικό πλάτος του αρχιπελάγους. 
Το Ρεύμα του Κόλπου (Golf Stream-το ισχυρό θερμό ρεύμα που δημιουργείται στο Μεξικό) και οι προεκτάσεις του επηρεάζουν την περιοχή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού του ιδιόμορφου για την περιοχή φαινομένου.
Πραγματικά σε κάνει και αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στον Αρκτικό κύκλο!!
Φωτογραφία  HAFERCAMP
Φωτογραφία  Ximonic
Τον χειμώνα, από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, ο ήλιος δεν ανατέλλει, ενώ από τις 25 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου δεν δύει (ήλιος του μεσονυχτίου).
Φωτογραφία  Objo
Φωτογραφία  Ximonic
Φωτογραφία  Ximonic
Τα νησιά του αρχιπελάγους έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για τον Νορβηγό ζωγράφο Gunnar Berg, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα έργα του αυτά, αλλά και για αρκετούς άλλους καλλιτέχνες.
Φωτογραφία  Lagorio
Φωτογραφία Svencb
Πηγή
http://aksioperierga.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...