ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

1 Επίσημα και φύλο «Χ» στα διαβατήρια της Αυστραλίας

Από Daily Mail / μετάφραση (- το κατά δύναμιν - από την 'newspeak' ορολογία σχετικά με τα φύλα της Daily Mail) : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τα Αυστραλιανά διαβατήρια θα έχουν πλέον τρεις επιλογές όσον αφορά το φύλο του κατόχου: ‘άνδρας’, ‘γυναίκα’ και ‘x’.
Η νέα κατηγορία είναι μόνο για χρήση από ‘intersex άτομα’ – δηλ. ανθρώπους που δεν είναι βιολογικά εντελώς αρσενικοί ή θηλυκοί.
Trangendered κάτοχοι διαβατηρίων - που έχουν αλλάξει φύλο, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση (σχ. ΚΟ: προφανώς εννοεί ότι αισθάνονται άνδρες ή γυναίκες) - θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν είτε ‘αρσενικό’ είτε ‘θηλυκό’, αλλά δεν θα δικαιούνται να επιλέξουν το «x»...

Προηγουμένως, οι ταξιδιώτες δεν ήταν σε θέση να αλλάξουν το φύλο στο διαβατήριό τους αν δεν είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε πολλές χώρες, αν και κανένα έθνος υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας έχει επιλέξει την εισαγωγή της κατηγορίας «x».
Στη Βρετανία, οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν τα στοιχεία του διαβατηρίου τους, εφόσον έχουν αποδείξεις ότι ζουν μόνιμα σε ένα νέο ρόλο φύλου.
Η Αυστραλή γερουσιαστής Louise Pratt, της οποίας η σύντροφος γεννήθηκε γυναίκα και τώρα ζει ως ‘άντρας’, είπε ότι η μεταρρύθμιση ήταν μία μεγάλη νίκη για τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα όταν μεταβαίνουν στο εξωτερικό, επειδή η εμφάνισή τους δεν ταιριάζει με το φύλο τους.
Είπε: «το " X "είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, διότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικά γενετικά διφορούμενοι και πιθανότατα τους αποδίδεται αυθαίρετα ότι ακήκουν στο ένα ή το άλλο φύλο κατά τη γέννηση.
«Είναι μια πολύ σημαντική η αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων που, εάν επιλέξουν να έχουν το φύλο τους “απροσδιόριστο”, να μπορούν».
Ο Kevin Rudd, υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, δήλωσε: «Η τροπολογία αυτή καθιστά τη ζωή ευκολότερη και μειώνει σημαντικά το διοικητικό φόρτο για τους ανθρώπους με διφορούμενο φύλο που θέλουν ένα διαβατήριο που να αντανακλά το φύλο τους και τη φυσική τους εμφάνιση."

 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...