ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

0 Δένδρο σκοτώνει δηλητηριώδη φίδια

Στην Ινδία, βαθιά μέσα στις ζούγκλες της περιοχής Konni, βρίσκεται ένα παράξενο δένδρο που οι ιθαγενείς γνωρίζουν την ύπαρξη του εδώ και αρκετές γενιές. Το περίεργο με το συγκεκριμένο δένδρο είναι ότι όποιο δηλητηριώδες φίδι το ακουμπήσει, πέφτει αμέσως νεκρό και για τούτο το λόγο γύρω του στοιβάζονται οι σκελετοί πολλών φιδιών.

Οι ιθαγενείς της περιοχής ισχυρίζονται ότι μόνο τα δηλητηριώδη φίδια πεθαίνουν όταν αγγίξουν το δένδρο, αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια επιστημονική ερμηνεία, για τον απλό λόγο ότι το φαινόμενο δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα έξω από την περιοχή της ζούγκλας.Όμως, το αινιγματικό δένδρο έχει και άλλη μία παράξενη ιδιότητα. Έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων ατόμων που δαγκώθηκαν από δηλητηριώδη φίδια.


Έτσι, οι ιθαγενείς το σέβονται και το θεωρούν ως ένα δώρο της φύσης προς αυτούς. Ακόμη παραπέρα, δασοφύλακες επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίζονται οι ιθαγενείς, καθώς έχουν δει την επίδραση του δένδρου πάνω στα φίδια, αλλά και τους ιθαγενείς να χρησιμοποιούν το φλοιό του δένδρου και να θεραπεύονται από το δάγκωμα φιδιών.Όπως αποδείχτηκε, το δένδρο αυτό δεν είναι το μοναδικό μέσα στη ζούγκλα.

Είναι ωστόσο ένα πολύ σπάνιο είδος και οι ιθαγενείς ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την ύπαρξη είκοσι τέτοιων δένδρων τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο. Σε ό,τι αφορά στην εξουδετέρωση των δηλητηρίων, είναι γνωστό στους ιθαγενείς ότι αυτή την ιδιότητα την αποκτούν τα συγκεκριμένα δένδρα από μια ηλικία και μετά, την οποία οι ίδιοι γνωρίζουν καλά πώς να την υπολογίζουν.

Σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιείται κατά την εξαγωγή του φλοιού κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, διότι μόλις ο φλοιός έρθει σε επαφή με το μέταλλο χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Έτσι, οι ιθαγενείς χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτόν ξύλινα εργαλεία και πέτρες. Και αφού βγάλουν το φλοιό, τον τρίβουν πάνω σε πέτρα, ανακατέβουν τα τρίματα με νερό και το πίνουν και μέσα σε λίγα λεπτά έχουν θεραπευτεί από κάθε δηλητήριο φιδιού.

http://mysteries.b2w.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...