ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

0 Κίνα: Ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους στη Foxconn


Ένα εκατομμύριο ρομπότ ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει μέχρι το 2014 η εταιρεία

Τα ρομπότ δεν αυτοκτονούν και κυρίως δεν κάνουν απεργίες. Με αυτό το απλό σκεπτικό η διοίκηση της κινεζικής εταιρείας Foxconn η οποία παράγει εξαρτήματα και συσκευές για λογαριασμό εταιρειών όπως η Nokia, η Apple και η Sony αποφάσισε να αντικαταστήσει μέρος του «έμψυχου δυναμικού» με ρομπότ.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού τύπου θα «προσληφθούν» ένα εκατομμύριο ρομπότ μέχρι το 2014 τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα. Τα περίπου 10.000 ρομπότ εκτελούν για την ώρα απλές εργασίες όπως η βαφή και η συναρμολόγηση εξαρτημάτων όμως με την αύξησή τους υπολογίζεται ότι θα περιορίσουν τις θέσεις εργασίας (για ανθρώπους) στο μισό.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Τέρι Γκου φαίνεται αποφασισμένος να απαλλαγεί από όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους οι οποίοι την περασμένη χρονιά διεκδίκησαν και έλαβαν αυξήσεις έως και 70% έπειτα από πολυήμερες απεργίες. 
Των πρωτοφανών για τα κινεζικά δεδομένα κινητοποιήσεων προηγήθηκε «κύμα αυτοκτονιών» στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας. Οι 14 άνθρωποι που έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2010 όπως και το ένα εκατομμύριο των συναδέλφων τους εργάζονταν μέχρι τότε έως και 12 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα, χωρίς να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους και χωρίς να αμείβονται για τις υπερωρίες.

Από τον περασμένο μήνα οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται μάλιστα να υπογράψουν συμβόλαιο «κατά της αυτοχειρίας» προκειμένου οι οικείοι τους να μη μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...