ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

0 Ψιλή Άμμος, Πάτμος



 
Στα περισσότερα ελληνικά νησιά υπάρχει μια παραλία που λέγεται Ψιλή Άμμος. Αυτή της Πάτμου, όμως, είναι κατά πολλούς η ομορφότερη παραλία του νησιού.

Τα τιρκουάζ και διαυγή νερά, η ιδιαίτερα λεπτή άμμος –εξ ου και η ονομασία της ακτής- και η απομονωμένη θέση της παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς. Όμως, η Ψιλή Άμμος δεν βρίσκεται σε κάποιο τροπικό νησί αλλά 10χλμ. νότια της Σκάλας, του λιμανιού της Πάτμου. Στην παραλία θα βρείτε μόνο 10 με 15 αλμυρίκια κάτω από τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε λίγη σκιά και ένα παραδοσιακό ταβερνάκι, απ’ όπου θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα και θα δοκιμάσετε εκλεκτούς μεζέδες.

Στην αμμουδιά, στο κομμάτι μακριά από την ταβέρνα βρίσκουν καταφύγιο οι λιγοστοί γυμνιστές του νησιού, ενώ πολλοί είναι αυτοί που την επιλέγουν για ελεύθερο κάμπινγκ. Αν δεν έχετε σκοπό να κατασκηνώσετε και να περάσετε το βράδυ σας στην παραλία, αξίζει να της αφιερώσετε μια μέρα, μιας και κάθε επίσκεψη στην Ψιλή Άμμο είναι μια μικρή περιπέτεια.


Πώς θα φτάσετε: από τη Σκάλα αναχωρούν καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καραβάκια με προορισμό την Ψιλή Άμμο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να οδηγήσετε (ή να πάρετε το λεωφορείο) μέχρι την κοντινή παραλία Διακοφτής και να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από εκεί με κατεύθυνση την Ψιλή Άμμο. Η πεζοπορία διαρκεί 20 με 30 λεπτά και είναι μετρίας δυσκολίας.

Τι να δείτε: αν τελικά επιλέξετε το καραβάκι, στη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις απόκρημνες νοτιοανατολικές ακτές της Πάτμου. Αλλά κι αν τελικά περπατήσετε, η διαδρομή δεν θα σας απογοητεύσει.

Tips: αποφύγετε την Ψιλή Άμμο τις Κυριακές του Αυγούστου γιατί και οι τουρίστες είναι περισσότεροι και οι ντόπιοι την επισκέπτονται ως ημερήσια εκδρομή. Επίσης μην την προτιμήσετε όταν φυσάει πολύ, όχι τόσο για τα κύματα που σηκώνονται και που στο κάτω κάτω είναι ιδανικά για παιχνίδια, αλλά γιατί οι αμμοβολές δεν έχουν τέλος.
http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...