ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

0 Φωτοβολταϊκες κουρτίνες που εκπέμπουν φώς


Εντός διετίας θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κουρτίνες που λειτουργούν ως φωτοβολταϊκά και φωτιστικά ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γαλλικού Πανεπιστημίου του Μπορντό Γεώργιος Χατζηϊωάννου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Nanotechnology 2011.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηϊωάννου, η μικρομεσαία -για τα γαλλικά δεδομένα- εταιρία "Armor" αναμένεται σε δύο χρόνια να "λανσάρει" στην αγορά κουρτίνες, που από την εξωτερική τους πλευρά θα απορροφούν το φως μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών και από την εσωτερική τους θα παράγουν φως, καταργώντας τα συμβατικά φωτιστικά.
Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, στην οποία η εταιρία θα εισφέρει με 6,8 εκατ. και για την οποία αξιοποιήθηκε η υποδομή ενός παλιού εργοστασίου παραγωγής... καρμπόν! Ως σκέψη, η δημιουργία του εργοστασίου ξεκίνησε μόλις το 2009...
Την ίδια στιγμή, στα "σκαριά" βρίσκονται εφαρμογές όπως οι ειδικοί νανοαισθητήρες, που όταν χρησιμοποιούνται σε έναν ασθενή, θα επιτρέπουν στον γιατρό του να γνωρίζει πού ακριβώς θα κατευθυνθεί το χορηγούμενο φάρμακο, ενώ κοντινό μέλλον είναι πια η εποχή, κατά την οποία οι τέντες των σπιτιών και τα καλύμματα των θερμοκηπίων θα παράγουν ενέργεια για το νοικοκυριό και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αντίστοιχα (και πάλι μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών).
"Η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να μην υπάρχει ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά θα υπάρξει όταν το προϊόν θα είναι παρόν", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηϊωάννου και πρόσθεσε ότι οι παράμετροι για τη βελτίωση των οποίων δουλεύουν εργωδώς οι επιστήμονες του κλάδου είναι ο χρόνος ζωής των υλικών, το κόστος τους (προς το παρόν υψηλό) και η ανακύκλωσή τους.
Ο κλάδος της νανοτεχνολογίας εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε αγορά-μαμούθ, της τάξης του 1 τρισ. ευρώ παγκοσμίως μέχρι το 2017-2018.
Εντός του ιδίου χρονικού ορίζοντα, το μέγεθος της αγοράς των νέων οργανικών υλικών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30-40 δισ. και των φωτοβολταϊκών νέας γενιάς τα 10 δισ. Εξάλλου, μέχρι το 2025, η αγορά των οργανικών ηλεκτρονικών και υλικών θα... κοντράρεται, πλέον, ευθέως με εκείνη των συμβατικών προϊόντων του είδους, προσεγγίζοντας τα 250-300 δισ. ευρώ!

http://www.energypress.gr και http://tvxs.gr
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...