ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

0 Το μυστηριώδης νεκροταφείο αγκυρών της Πορτογαλίας

Το Cemitério das Âncoras της Πορτογαλίας, απλώνεται στους αμμόλοφους της παραλίας Barril στο νησί Tavira.

Παραταγμένες με σχεδόν στρατιωτική ακρίβεια, εκατοντάδες σκουριασμένα άγκυρες είναι εκεί για να θυμίζουν την παλιά αλιεία νότια τόνου της Πορτογαλίας και τις γενείς των ψαράδων των οποίων η επιβίωση εξαφανίστηκε μαζί με τον τόνο.


Το νησί Tavira (Ilha de Tavira) αγκαλιάζει τη γραφική νότια ακτή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τη μακριά και λεπτή ακτή για 11 χλμ. Μέρος της προστατευμένης περιοχής Ria Formosa, το νησί Tavira μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Αλγκάρβε, μερικές από τις οποίες είναι οι αγαπημένες των γυμνιστών.


Κάντε μερικά βήματα πέρα από την παραλία -όχι πάρα πολλά, καθώς το νησί έχει μόλις 150 μέτρα με 1 χλμ. πλάτος- και θα βρείτε ένα περίεργο θέαμα στους αμμόλοφους. Ένα νεκροταφείο αγκυρών.
Το Cemitério das Âncoras, όπως είναι γνωστό στα πορτογαλικά, είναι μια παράξενη και απροσδόκητη συνάθροιση αρκετών εκατοντάδων σιδερένιο αγκυρών. Παρατημένες και σκουριασμένες από τα πολλά χρόνια χρήσης και ακόμη περισσότερα από τα χρόνια της αχρηστίας, οι άγκυρες είναι τοποθετημένες στις με τον έναν γάντζο να κοιτάει στον αέρα και το άλλο στο υγρό, φιλόξενο έδαφος του νησιού.


μετάφραση Φοίνικας από weburbanist.com
http://3otiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...