ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

0 Όταν σταμάτησε ο χρόνος!... (Ας μην ξεχνάμε)

Ξημέρωσε η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια Δημοκρατία για τη δημιουργία της οποίας έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι, για να την παραδώσουν ελεύθερη και περήφανη στις επόμενες γενιές. Μια Δημοκρατία που κάποιοι της ίδιας γενιάς φρόντισαν με το καλημέρα να αδειάσουν, να ισοπεδώσουν και να παραδώσουν άνευ όρων στην Τουρκία...


Είναι το πλέον οξύμορο στη σύγχρονη ιστορία, στην ιστορία του 20ού αιώνα αυτό που έγινε στη Κύπρο. Τα τανκς, που ξεκίνησαν τη 15η Ιουλίου του 1974, έδωσαν τη θέση τους στα τουρκικά τανκς και στην τουρκική αεροπορία.
Αυτά τα τανκς, που γεμάτοι περηφάνια διέταξαν κάποιοι εξ Ελλάδος για να επιτεθούν σε Προεδρικό και Αρχιεπισκοπή, και να καταλύσουν ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, σώπασαν, σίγησαν, όταν απέναντί τους βρήκαν τα πραγματικά εχθρικά τανκς.
Έτσι, ουσιαστικά ένα πενθήμερο της προδοσίας ήταν αρκετό για να καταληφθεί το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, να προσφυγοποιηθούν κοντά στις 200.000 άνθρωποι, να κλαίμε για νεκρούς, να αναζητούμε αγνοουμένους και πολλά γιατί να μας βασανίζουν.
Οι μόνοι που δεν αναζητήθηκαν ποτέ ήταν οι ένοχοι για την τραγωδία μας.
Κι αυτή η μη αναζήτηση και η ατιμωρησία έφερε πολλά κακά στη συνέχεια.
Σκάνδαλα ολκής, με πρώτο απ' όλα αυτό του χρηματιστηρίου, που κατέστρεψε οικονομικά χιλιάδες σπίτια, σκάνδαλα με προσφορές, σκάνδαλα παντού.
Κι όλοι θυμούνται το 1974. Ακόμη και για την προχθεσινή τραγωδία, τη μεγαλύτερη που έπληξε τον τόπο μας μετά το 1974, αρκετοί θυμήθηκαν τη 15η και 20ή Ιουλίου.
Μια ζωή στρουθοκαμιλήζουμε και μια ζωή αποποιούμαστε ευθυνών.
Για όλα φταίει ο προηγούμενος, εμείς ποτέ.
Δυστυχώς με τέτοια μυαλά, όχι απλώς δεν προχωράμε πουθενά, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε τα απομινάρια της σημερινής τραγικής επετείου, όπου 37 χρόνια πριν, για τους πλείστους στην Κύπρο, σταμάτησε ο χρόνος.
http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...