ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

0 Νότιο Σουδάν: Η νέα χώρα που δημιουργήθηκε σήμερα!

Ο Σάλβα Κίιρ ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος της χώρας. Αναγνωρίστηκε και επίσημα από της ΗΠΑ. Εκδηλώσεις σεόλη τη χώρα.

Ο Σάλβα Κίιρ ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος του Νοτίου Σουδάν, λίγο μετά την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τζέιμς Ουάνι Ιγκα.

Ο Κίιρ υπέγραψε το προσωρινό σύνταγμα και έδωσε τον όρκο του, δηλώνοντας πως θα "προσπαθήσει για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού του Νοτίου Σουδάν". "Εμείς, οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι, με βάση την βούληση του λαού του Νοτίου Σουδάν και όπως επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, κηρύσσουμε το Νότιο Σουδάν ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος", είχε τονίσει λίγο νωρίτερα ο Ουάνι Ιγκα.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μαυσωλείο του ιστορικού ηγέτη των ανταρτών του Νότου Τζόν Γκαρανγκ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2005 όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

Το Νότιο Σουδάν κήρυξε επισήμως την ανεξαρτησία του, στη διάρκεια επίσημης τελετής στην πρωτεύουσα Τζούμπα.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Νότιου Σουδάν Τζέιμς Ουάνι Ιγκα ανακοίνωσε την "κήρυξη της ανεξαρτησίας του Νοτίου Σουδάν", ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πολιτών του νεότερου κράτους στον κόσμο.

Ο Νότος, του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί, χωρίζεται οριστικά από τον μουσουλμανικό Βορρά μετά δεκαετίες εμφυλίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.


Η σημαία του Νοτίου Σουδάν, της 54ης χώρας της Αφρικής, είναι μαύρη, άσπρη, κόκκινη, πράσινη, μπλε και κίτρινη και το σχέδιο της βασίζεται σε αυτό της σημαίας της Κένυας.

Αρχικά ήταν το σύμβολο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν και το 2005 έγινε η σημαία της αυτόνομης περιοχής του Νότου. Το μαύρο συμβολίζει τους ανθρώπους, το άσπρο την ειρήνη και το κόκκινο το αίμα που χύθηκε στη διάρκεια του πολέμου.

Το πράσινο αντιπροσωπεύει την γεωργία, κινητήρια δύναμη του Νοτίου Σουδάν και το μπλε τον ποταμό Νείλο.

Τέλος, το κίτρινο αστέρι στη μια άκρη της σημαίας συμβολίζει την ένωση των δέκα περιοχών του Νοτίου Σουδάν που αποτελούν πλέον την καινούργια χώρα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε επισήμως το Νότιο Σουδάν ως ανεξάρτητη χώρα. "Μετά τόσα χρόνια συγκρούσεων και προσπαθειών για το λαό του Νοτίου Σουδάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλωσορίζουν τη γέννηση ενός νέου έθνου", επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με την ιδιαίτερα εύφορη και πετρελαιοπαραγωγική περιοχή Αμπιέι, αλλά και να τερματίσουν τη βία στο νότιο Κορντοφάν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
http://tampouloukia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...