ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

0 Τρομακτικά σαρκοβόρα φυτά. (Photos)

Είναι εντυπωσιακά στην όψη, μερικά μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και αρκετά όμορφα. Αν όμως ένα έντομο κάνει το λάθος να το πλησιάσει αρκετά, σίγουρα θα το μετανιώσει. 


Τα σαρκοβόρα φυτά(μερικές φορές καλούνται και εντομοβόρα) είναι φυτά τα οποία απορροφούν θρεπτικά μόρια(αλλά όχι ενέργεια) μέσω της παγίδευσης και της κατανάλωσης ζώων ή πρωτόζωων, και κυρίως εντόμων και αρθρόποδων.


9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά

Τα σαρκοβόρα φυτά δείχνουν να προσαρμόζονται σε μέρη όπου το χώμα είναι λεπτό ή φτωχό σε θρεπτικές ουσίες, ειδικά στο άζωτο. Τέτοια μέρη μπορεί να είναι βάλτοι, βράχοι και άλλα.

Η πραγματική σαρκοφαγία πιστεύεται ότι έχει εξελιχθεί στις τελευταίες δέκα σειρές φυτών, και αυτές αντιπροσωπεύονται τώρα σε περισσότερα από δώδεκα γένη, σε πέντε οικογένειες. Αυτές περιλαμβάνουν περίπου 625 είδη που προσελκύουν και παγιδεύουν τη λεία, παράγουν πεπτικά ένζυμα και απορροφούν τα διαθέσιμα θρεπτικά που προκύπτουν.Η σύλληψη της λείας γίνεται με το λεγόμενο συλληπτήριο φύλλο. Ουσιαστικά δηλαδή, το κλασικό φύλλο των φυτών έχει μεταμορφωθεί σε συλληπτήριο.

Ο τρόπος με τον οποίο παγιδεύονται τα έντομα ποικίλλει και οφείλεται στη διαφορετική μορφολογία του συλληπτήριου φύλλου του κάθε εντομοβόρου φυτού. Για παράδειγμα στο φυτό Dionaea το συλληπτήριο φύλλο θυμίζει δαγκάνα, στο Nepenthes μοιάζει με υδρία, στο Utricularia τα φυλλάρια είναι κύστες που επιπλέουν στα νερά των βάλτων.
Ο Κάρολος Δαρβίνος έγραψε την πρώτη διατριβή για τα σαρκοβόρα φυτά το 1875.

9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά 9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά 9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά 9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...