ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

0 «Di agoniΩs»: Μια μοναδική παράσταση από χορευτές και ΑμΕΑ

Άτομα με νοητική υστέρηση, που φιλοξενούνται στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Άγιος Παντελεήμων», αναδεικνύουν και επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους, συμπράττοντας με επαγγελματίες χορευτές στη χοροθεατρική παράσταση «Di agoniΩs» στη Θεσσαλονίκη.


«Αναπτύσσουμε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων των ατόμων με αναπηρίες, που φιλοξενούνται στον Άγιο Παντελεήμονα, με στόχο την καλλιέργεια των δυνατοτήτων τους και την τελική κατάκτηση της ανεξαρτησίας τους", εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διοικήτρια της Μ.Κ.Φ. «Άγιος Παντελεήμων», Συλβάνα Καρασαββίδου. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αποϊδρυματοποίηση των περιθαλπόμενων, ακόμα και των πιο δύσκολων περιστατικών», προσθέτει η ίδια.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος δέκα περιθαλπόμενοι του «Άγιου Παντελεήμονα», που θα συμπράξουν επί σκηνής με ισάριθμους χορευτές της Καλλιτεχνικής Εταιρίας «Δρυάδες Εν Πλω». Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν χορογραφίες της Μαρίας Καραπαναγιώτη, σε μουσική των Σταμάτη Σπανουδάκη, Ρενέ Ομπρί, Στάθη Θεοχαράκη καθώς και των Άστορ Πιατσόλα και Άμον Τόμπιν.


«Η παράσταση διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα μέσα από τη σωματική έκφραση, σχηματοποιώντας τη διαγώνια έκφραση, αλλά και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων, που βιώνουν την άχρωμη κοινωνικότητα ή στη χειρότερη περίπτωση την περιχαραγμένη καθημερινότητα τους», επισημαίνει η σκηνοθέτρια, χορογράφος και επικεφαλής της ομάδας "Δρυάδες Εν Πλω", Μαρία Καραπαναγιώτη.


Η παράσταση "Di agoniΩs" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο, με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος αποασυλοποίησης και κοινωνικής επανένταξης των ανθρώπων του "Αγίου Παντελεήμονα".


Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η δημιουργία τριών ακόμα χώρων προστατευμένης διαβίωσης περιθαλπόμενων του ιδρύματος. Η ομάδα «Δρυάδες εν πλω» έχει ως έδρα της την Καρδίτσα και αποτελεί μετεξέλιξη του εργαστηρίου χορού «Δρυάδες» της Μαρίας Καραπαναγιώτη, που δημιουργήθηκε το 1987. Η χορογράφος, σκηνοθέτρια και χοροθεραπεύτρια Μαρία Καραπαναγιώτη βραβεύτηκε το 2004 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων χορού με άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης, πρόσφατα διακρίθηκε για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Συνάντηση Χορευτών με Αναπηρία "Handidance", στο Καμπρέ της Γαλλίας.

xodrobizeli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...