ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

0 Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ CAUSEWAY GIANTS

image
Το Giant's Causeway βρίσκεται στο Antrim, στην Βόρεια Ιρλανδία και είναι μια περιοχή με 40.000 κίονες από βασάλτη (ηφαιστειογενές πέτρωμα), οι οποίοι δημιουργήθηκαν από μια ηφαιστειακή έκρηξη, που υπολογίζεται ότι έγινε πριν 60 εκατομμύρια χρόνια.
Οι περισσότεροι κίονες έχουν σχήμα εξαγώνου, αν και υπάρχουν μερικοί του έχουν τέσσερις, πέντε, επτά ή και οκτώ πλευρές.
Ο πιο ψηλός είναι περίπου 12 μέτρα και η στερεοποιημένη λάβα, σε μερικά σημεία, έχει πάχος 28 μέτρων.
Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Βόρεια Ιρλανδία.
Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από την ΟΥΝΕΣΚΟ (1986).
Υπάρχει ένας Ιρλανδικός μύθος, γι' αυτήν την περιοχή, που λέει ότι ο Ιρλανδός πολεμιστής Fionn mac Cumhaill  έφτιαξε αυτό το πέτρινο μονοπάτι, για να περπατήσει μέχρι τη Σκωτία και να πολεμήσει με τον, πολύ δυνατότερο, Σκωτσέζο πολεμιστή Benandonner.
image
image
image
image
image
image
image
image 

http://santosight.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...