Μπορεί να μην αποτελεί το πλέον παραδοσιακό ελληνικό πρωινό, αλλά σε ποιόν δεν αρέσουν οι λαχταριστές ζεστές τηγανίτες για το ξεκίνημα της μέρας του; Δείτε το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα και χορτάστε με τα μάτια…
Συνταγή για λαχταριστές τηγανίτες
(της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου – argiro.gr)- Υλικά
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 125 ml κρέμα γάλακτος
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
* ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- Εκτέλεση
2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Μερίδες: 15
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου