ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

0 Οι πρωτιές των εντόμων...

Οι περισσότεροι τα απεχθάνονται, για πολλούς είναι αδιάφορα, για άλλους ενοχλητικά και για άλλους πάλι ασκούν μια παράξενη γοητεία. Ας δούμε λοιπόν τους πρωταθλητές των εντόμων...


Το πιο ενοχλητικό
Πολλοί θεωρούν το πιο ενοχλητικό έντομο μια μικρή σκνίπα της οικογένειας Ceratopogonidae, τη Leptoconaps torrens, που όχι μόνο τσιμπά, αλλά μπορεί και περνά από τις τρύπες της σήτας των παραθύρων.
Το πιο φωνακλάδικο
Το αρσενικό τζιτζίκι μπορεί να ακουστεί στα 400 μέτρα.


 Το πιο βλαβερό
Η ακρίδα Schistocerca gregoria τρώει καθημερινά τροφή ίση με το βάρος της και ταξιδεύει από την Αφρική έως την Ινδία σε μεγάλα σμήνη. Ένα σμήνος μπορεί να καταναλώσει 20.000 τόνους βλάστησης καθημερινά. Σχετίζεται με τις αναφορές για τις μάστιγες της Παλαιάς Διαθήκης.

Το ομορφότερο
Θεωρείται μια ημερήσια νυχτοπεταλούδα από τη Μαδαγασκάρη, η Urania riphaeus, που διαθέτει όλα τα χρώματα της ίριδας.

To πιο βαρύ
Πρέπει να είναι το σκαθάρι Γολιάθ ( Goliathus giganteus ) της τροπικής Αφρικής, που ζυγίζει μέχρι και 100 γραμμάρια.

Το πιο μακρύ
To γιγάντιο φάσμα Pharnacia serratipes, της τάξης Phasmida, φτάνει τα 33 με 35 εκατοστά. Με τα πόδια σε έκταση φτάνει το μισό μέτρο.

Το έντομο που πηδά πιο μακριά από όλα
Ένα είδος ψύλλου πηδά σε απόσταση 150 φορές το μήκος του σώματός του.

Το πιο επικίνδυνο μυρμήγκι
Το "μυρμήγκι-μπουλντόγκ" της Αυστραλίας ( γένος Myrmecia) είναι διπλά επικίνδυνο: Τσιμπάει και δαγκώνει ταυτόχρονα, ενώ έχουν αναφερθεί και θάνατοι ανθρώπων από το τσίμπημά του.

Το πιο γρήγορο πέταγμα
Οι λιβελούλες μπορούν και πετούν με 56,3 χλμ. την ώρα. Οι νυχτοπεταλούδες της οικογένειας Sphingidae έρχονται δεύτερες με 54,2 χλμ/ώρα.

πηγή το περιοδικό Discovery & science
grizosgatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...