ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

0 Χελώνα με δύο κεφάλια

Χελώνα με δύο κεφάλια
Ακόµη κι ο Δαρβίνος θα δυσκολευόταν πολύ να εξηγήσει την εντυπωσιακή παραµόρφωση αυτής της µικρής αφρικανικής αυλακωτής χελώνας (african sulcata), ηλικίας µόλις επτά εβδοµάδων.

Οι ειδικοίπου την παρακολουθούν ονόµασαν Μάγδα το αριστερό κεφάλι και Λένκα το δεξί. Γεννήθηκε στη Σλοβενία και έχει επίσης πέντε ....πόδια.

Τώρα φαίνεται πολύ µικρή, όµως θα µεγαλώσει πολύ, καθώς το είδος της, το οποίο κατοικεί κυρίως στις νότιες παρυφές της Σαχάρας, είναι το τρίτο µεγαλύτερο στον κόσµο (µετά τη χελώνα των Γκαλάπαγκος και τη γιγάντια χελώνα των Αλντάµπρα).

Το καβούκι των ενηλίκων έχει µήκος 45 εκατοστά και το βάρος τους κυµαίνεταιαπό 32 ώς 45 κιλά, όµως δεν είναι άγνωστα και δείγµατα του είδους µε καβούκι ώς και 90 εκατοστά και βάρος 70 κιλά. Ζουν 30 µε 50 χρόνια και η γηραιότερη σε αιχµαλωσία έφτασε τα 54 στον ζωολογικό κήπο της Γκίζας, στην Αίγυπτο.

ΤΑ ΝΕΑ

http://24wro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...