ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

0 Οι αισιόδοξοι καρδιοπαθείς ζουν περισσότερο

Οι πάσχοντες από καρδιοπάθεια έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν εάν αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την ασθένειά τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke. Οι ερευνητές έδωσαν σε περισσότερους από 2.800 καρδιολογικούς ασθενείς ένα ψυχολογικό ερωτηματολόγιο και έκαναν συνεντεύξεις για να μάθουν πόσο πίστευαν ότι μπορούν να αναρρώσουν από την ασθένειά τους και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Έπειτα από 15 χρόνια, οι 1.637 από τους ασθενείς είχαν πεθάνει, με ποσοστό 54% των θανάτων να οφείλεται στην καρδιοπάθειά τους. Όσοι ασθενείς ήταν αισιόδοξοι κατά την πρώτη αξιολόγηση είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να έχουν πεθάνει στη διάρκεια της δεκαπενταετίας.

Ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου μεταξύ των απαισιόδοξων ασθενών επέμεινε, ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα της αρρώστιας τους, το φύλο, η ηλικία, το εισόδημα, η κατάθλιψη και η κοινωνική ....στήριξη.

«Η μελέτη αυτή είναι μοναδική, επειδή δείχνει πως η στάση του ασθενούς απέναντι στην αρρώστια του όχι μόνον επηρεάζει την ικανότητά του να επιστρέψει σε μία φυσιολογική ζωή, αλλά μακροπρόθεσμα την εξέλιξη της υγείας και τελικά την επιβίωσή του», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής John C. Barefoot.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό «Archives of Internal Medicine».

http://to-mati.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...