ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

0 Γαλλία – Νεπάλ με ποδήλατο

Ο 30χρονος Γάλλος καρκινοπαθής Βενσάν Μπερνάρ, αψηφώντας τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, πήρε το ποδήλατό του, εξοπλίστηκε με αποσκευές βάρους 20 κιλών και ξεκίνησε να διασχίσει πάνω από 20 χώρες σε ένα μαραθώνιο ταξίδι 20.000 χλμ., με προορισμό το Νεπάλ. Σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει για την εμπειρία του στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

«Résilience» ονόμασε την πρωτοβουλία του ο Μπερνάρ. Η λέξη υποδηλώνει ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο το άτομο που έχει δεχτεί ένα σωματικό ή ψυχικό πλήγμα, αντιδράει στο ....
τραυματικό γεγονός, ώστε να μη ζει πλέον στην αδράνεια και την κατάθλιψη. Ο Μπερνάρ στέλνει έτσι το δικό του μήνυμα και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Με τεράστια θέληση για ζωή και με πείσμα να επιβιώσει των δυσκολιών, ο Βενσάν Μπερνάρ ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου του 2010 από την πόλη Μπρεστ της Γαλλίας, για έναν ποδηλατικό μαραθώνιο 20.000 χιλιομέτρων μέχρι το Νεπάλ, όπου φιλοδοξεί να φτάσει στο τέλος του 2011. Εκεί, θα συναντήσει μια νεπαλέζικη οικογένεια με την οποία συνδέθηκε σε προηγούμενο ταξίδι του το 2006, θα συμμετέχει στην τοπική ζωή και στη διδασκαλία των παιδιών στο σχολείο της επαρχίας αυτής.
Ο Γάλλος προβλέπει ότι το ταξίδι του θα διαρκέσει από 18 μέχρι 24 μήνες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ένα σύστημα GPS επιτρέπει σε οποιονδήποτε να παρακολουθήσει την πορεία του μέσω της ιστοσελίδας του (http://www.resiliencevincent.fr/), η οποία έχει ήδη λάβει 400 σχόλια και λαμβάνει 100 επισκέψεις την ημέρα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αύριο θα επισκεφτεί το Άγιο Όρος προτού φύγει από τη χώρα μας.
Ο Μπερνάρ κατάγεται από μια οικογένεια οινοποιών της Βουργουνδίας – Leynes (Saône-et-Loire). Σε πολύ νεαρή ηλικία επιλέχτηκε ως μέλος της ομάδας ράγκμπι των νέων της Βουργουνδίας, λόγω των αθλητικών επιδόσεών του. Σε ηλικία 19 ετών διαγνώσθηκε με καρκίνο. Παρά τη συνεχή θεραπεία για να νικήσει τον καρκίνο, κατάφερε να ενσωματωθεί στη σχολή μηχανικών της Μπρεστ στον τομέα της ωκεανογραφίας.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε σε πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας και cross country στη Γαλλία, ενώ προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις του πτυχίου οδηγού ορειβασίας στο Chamonix. Σύντομα, όμως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όνειρό του, καθώς έπεσε σε χαράδρα από βράχο ύψους 80 μ. και έμεινε περισσότερο από ένα μήνα σε κώμα. Έπειτα από εκτεταμένες ασκήσεις αποκατάστασης κατάφερε να πάρει το πτυχίο μηχανικού, αλλά η ατυχία του δεν σταμάτησε εδώ: στο δρόμο προς την εργασία του έπεσε από το ποδήλατο, με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα και νοσηλεύτηκε εκ νέου.
«Ο πατέρας μου με έμαθε να μην παραδίδομαι ποτέ, να προσπαθώ πάντα και αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης για τη ζωή θέλω να μεταφέρω. Το όνειρό μου ήταν να γίνω οδηγός ορειβασίας, αλλά δυστυχώς, αναγκάστηκα να το εγκαταλείψω», λέει ο Μπερνάρ, ο οποίος αν και έχει προβλήματα ισορροπίας και μνήμης καταφέρνει να οδηγεί ποδήλατο.
«Όσο για την ασθενή μου μνήμη», συμπληρώνει χαμογελώντας, «σημειώνω τα πάντα για να μην τα ξεχνάω» και μας δείχνει ένα γαλάζιο σημειωματάριο γεμάτο σημειώσεις και χάρτες
http://www.enet.gr/
http://news.disabled.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...