ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

0 Φωτοβολταϊκά με 400% καλύτερη απόδοση…

Οι ηλιακές κυψέλες είναι το πιο ακριβό τμήμα των φωτοβολταϊκών panel οπότε όλοι θα ήταν… τρισευτυχισμένοι αν με την.... ίδια επιφάνεια και τα ίδια πάνελ είχαμε μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για να είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό με την υπάρχουσα τεχνολογία, θα έπρεπε να “λαμβάνουν” περισσότερο φως στις λιγότερες κυψέλες που ήδη διαθέτουν…
Η τοποθέτηση των panel στο άκρο ενός στύλου οπότε και η μικρότερη απόσταση από την ήλιο θα αποτελούσε ενδεχομένως μια καλύτερη προσέγγιση, αλλά μιας και είναι πρόχειρη και ανεφάρμοστη, καλύτερη ιδέα θεωρείταο η τοποθέτηση ενός καθαρού στρώματος ηλιακού συλλεκτών στην επιφάνεια ενός πάνελ. Αυτό ισχυρίζονται πως.... πετυχαίνουν οι άνθρωποι της HyperSolar.

Η καλιφορνέζικη εταιρία ισχυρίζεται πως έχει μόλις ολοκληρώσει μια πρωτότυπη σχεδίαση που αποτελεί “το λεπτότερο και πιο επίπεδο συλλέκτη στον κόσμο, (solar concentrator), για απευθείας τοποθέτηση πάνω σε υπάρχοντα ηλιακά πάνελ”. Κάθε φύλλο περιέχει ένα πυρήνα από συστήματα οπτικής συγκέντρωσης, (optical concentrators), που μπορούν να συλλέγουν ηλιακό φως από διάφορες γωνίες!

Κάτω από αυτούς τους μηχανισμούς υπάρχει ένα “φωτονικό δίκτυο”, που διοχετεύει φως από τα σημεία συλλογής στο κάτω μέρος. Το δίκτυο μπορεί ακόμη να συλλέγει φως σε διαφορετικά μήκη κύματος ώστε συγκεκριμένες κλίμακες να στέλνονται σε διαφορετικές κυψέλες για να τα συλλέξουν.

Τα φύλλα ενσωματώνουν επίσης σύστημα διαχείρισης φωτός που θα απομονώσουν περιοχές του ηλιακού φάσματος από το να φτάσουν στις κυψέλες. Αυτό μειώνει την πιθανότητα υπερθέρμανσης και άρα χαμηλότερης απόδοσης.

ΠΗΓΗ: GADGETFREAK.GR
http://pikri-sokolata.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...