ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

0 " Ascariasis ".Τι είναι ;



Τι θα μπορούσε να είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα.Βαλτε λίγο Φαντασια και αν δεν μπορείτε να καταλάβετε διαβαστε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που σιγουρα θα πρεπει να γνωρίζετε.

Προειδοποίηση : ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ


....Το "Ascaris lumbricoides" είναι ενα νηματώδη παράσιτο υπεύθυνο για την ασθένεια της ασκαρίασης (ascariasis) στον άνθρωπο.Είναι το μεγαλύτερο και πιο συχνό παρασιτικό σκουλήκι που μολύνει τον άνθρωπο. Υπολογίζεται πως περίπου το ένα τέταρτο του ανθρώπινου πληθυσμού θα προσβληθεί από αυτό το παράσιτο.Η Ασκαρίαση είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο στις τροπικές και υποτροπικές χώρες. Αυτό το παράσιτο-σκουλήκι μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι 35 εκατοστά ενώ ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικό και ζεί στο χώμα μεσω των περιττωμάτων για πολλά χρόνια.

ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Οταν ο Ανθρωπος καταπιεί ενα αυγό (Μεσω μολυσμένου νερού ή τροφής) αυτού του παρασιτου-σκουλικιού αυτό μπαινει στην κυκλοφορία του αιματος,στο συκώτι,στην καρδιά και εισέρχεται στους πνευμονες οπου εκκολαπτεται.Στην συνέχεια περνάει στο φάρυγγα και μεσω της κατάποσης στο στομάχι.Μέσα σε 3 βδομαδες το παράσιτο εισέρχεται απο εκεί μέσα στο λεπτό εντερο του Ανθρώπου οπου και ωριμάζει σε ενήλικα αρσενικά και θηλυκά.Ο Λογος που το παράσιτο πραγματοποιεί αυτήν την "μετανάστευση" μέσα στο Ανθρωπινο σώμα ερευνάται ακόμα απο τους επιστήμονες και δεν έχει πλήρως γινει κατανοητός.Ενα θυλικό παράσιτο μπορει μεσα στο λετπό έντερο του Ανθρώπου να γεννήσει μέχρι και 200.000 αυγά την ημέρα για έναν χρόνο.Αυτά τα αυγά αφού αποβάλονται απο τον Ανθρωπο παραμένουν στο χώμα και γίνονται μολυσματικά για αλλους Ανθρώπους μέσω του Νερού ή της τροφής.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Διαγνωση της Ασκαρίασης γίνεται μεσω των περιττώματων των Ανθρώπων.Οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν χρησιμοποιώντας μόνο ένα ή δύο μικρά δείγματα κοπράνων.Η Λοιμώξη αντιμετωπιζεται σήμερα με φάρμακα που ονομάζονται ascaricides.Επισης χρησιμοποιείται και ενα αλλο φάρμακο το Nitazoxanide.
http://www.troktikaras.com/
http://periergaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...