ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

0 Ελεύθερος με εγγύηση ο Mr WikiLeaks

Σιγά μην τον βασανιζαν κιόλας

Με επευφημίες υποδέχτηκαν οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του WikiLeaks την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Τζούλιαν Ασάνζ με εγγύηση.

Το ποσό της εγγύησης ορίστηκε στις 240.000 λίρες (πάνω από 400.000 ευρώ).

Η επόμενη εμφάνιση του Ασάνζ ενώπιον του δικαστηρίου...
προγραμματίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σουηδοί κατήγοροι σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση για να μπλοκάρουν την απελευθέρωση Ασάνζ, μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ο ιδρυτής του WikiLeaks δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της έφεσης.

Οι περιοριστικοί όροι για την απελευθέρωση του Ασάνζ περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και να παραδώσει το διαβατήριό του. Επίσης, αναγκάζεται να δηλώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στο Σάφολκ και να εμφανίζεται κάθε βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί μεταξύ των ωρών 10.00-14.00 και 22.00-02.00. Τέλος, θα φορά ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι-πομπό, συνδεδεμένο με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Μαρκ Στίβενς, το ποσό που έχουν συγκεντρώσει οι εγγυητές του ξεπερνά τις 200.000 λίρες, ενώ οι προσφορές από όλο τον κόσμο φτάνουν το ένα εκατομμύριο λίρες. Οι δικηγόροι του ανέφεραν επίσης ότι δέκα διεθνείς προσωπικότητες γίνονται εγγυητές του Ασάνζ. Δύο από τους εγγυητές, που προσφέρουν πάνω από 20.000 λίρες ο καθένας, έχουν υπογράψει τα έγγραφα της εγγύησης.

Παρόλα αυτά, ο Ασάνζ μπορεί να παραμείνει στη φυλακή για κάποιες ημέρες ακόμη, μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα της εγγύσης.

Ο βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς δήλωσε έξω από το δικαστήριο ότι η επιβολή εγγύησης είναι "καλά νέα" για τον Ασάνζ. Ο δικηγόρος του Ασάνζ, σχολιάζοντας τις συνθήκες κράτησης του πελάτη του, ο οποίος πέρασε 23 ώρες στην απομόνωση και δεν έχει πρόσβαση σε εφημερίδες, μίλησε για "οργουελιανές" καταστάσεις.

Δημοσιογράφοι μέσα από τη δικαστική αίθουσα δίνουν συνεχώς πληροφόρηση για τις εξελίξεις, μέσω twitter. Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα έδωσε άδεια ο δικαστής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ασάνζ έχει εγκαταλείψει τη δικαστική αίθουσα και μεταφέρεται πίσω στις φυλακές Wandsworth.

Πηγή:Filostatos

http://kontiloforos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...