ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

0 Καταρρέει ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες καταστροφής ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν την κατάρρευση άλλων δύο τοίχων σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη (νότια Ιταλία).

Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας, η οποία είναι ένα από τα μέρη που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες στην Ιταλία.
 Χθες είχε καταρρεύσει ένας τοίχος μήκους περίπου 12 μέτρων που αποτελούσε τον ....
περίβολο μιας κατοικίας η οποία ουδέποτε είχε ανοίξει για το κοινό.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ένα άλλο οικοδόμημα της Πομπηίας, ο «Οίκος των Μονομάχων», είχε καταρρεύσει εντελώς, προκαλώντας κύμα οργής και ανησυχιών για την προστασία αυτής της κληρονομιάς.

Και στις τρεις περιπτώσεις, φαίνεται πως οι καταρρεύσεις οφείλονται στις ισχυρές βροχοπτώσεις.


Διαβάστε περισσότερα TA EIDA OLLA: Καταρρέει ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας http://ta-eidaolla.blogspot.com/2010/12/blog-post_3231.html#ixzz16sYdVjg8

«Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σ' έναν εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο ηλικίας 2.000 ετών, κυρίως σε κλιματικές συνθήκες όπως αυτές των τελευταίων ημερών», δήλωσε σήμερα η υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου, Ζανέτ Παπαδοπούλου.

Αρχαιολόγοι, σχολιαστές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για αμέλεια και κακοδιαχείριση αυτού του χώρου, ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία που ανήκουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Όμως ο υπουργός Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόταση μομφής, υποστηρίζει πως δεν φταίει.

«Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως το Φεβρουάριο του 2010 σημειώθηκαν 16 καταρρεύσεις στην Πομπηία. Βλέπετε λοιπόν ότι αυτά δε συμβαίνουν μόνον όταν στην κυβέρνηση βρίσκεται η κεντροδεξιά», δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα».







TA EIDA OLLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...