ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

0 ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ JUNK FOOD ΟΙ ΝΕΟΙ...

Αν και ζουν στην κατ΄ εξοχήν κοιτίδα της μεσογειακής διατροφής, τα ελληνόπουλα φαίνονται να απέχουν σε συντριπτικό ποσοστό από τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Ερευνα που διενεργήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνει ότι σχεδόν το 50% των ελλήνων εφήβων δεν τρέφεται σωστά ούτε ασκείται όσο θα έπρεπε, ενώ μόλις το 6% ακολουθεί την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή και έχει να επιδείξει υψηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας. Οι κακές αυτές συνήθειες ενδέχεται να οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών αργότερα στη ζωή τους.

Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας που ολοκληρώνεται σήμερα στη ....Στοκχόλμη, μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες, τη φυσική δραστηριότητα και τον τρόπο ζωής των παιδιών με στόχο να καθορίσει τρόπους δράσης για τη μείωση του κινδύνου των μακροπρόθεσμων καρδιαγγειακών παθήσεων. Διενεργήθηκε από την ομάδα της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών σε περίπου 500 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 12 ως 17 ετών, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Λεοντείου Σχολής Πατησίων και Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μόνο το 6% των παιδιών μπορεί να θεωρηθεί ότι υιοθετεί πιστά τις μεσογειακές διατροφικές συνήθειες ενώ το 42% ακολουθεί πολύ κακής ποιότητας διατροφή. Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα και στον τομέα της άσκησης: το 7% των αγοριών και κοριτσιών εμφανίστηκε να παρουσιάζει πολύ χαμηλή σωματική δραστηριότητα ενώ το υπόλοιπο ποσοστό είχε καλύτερες επιδόσεις, με συμμετοχή σε μέτρια ή και έντονη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, η πλειονότητα των εφήβων βλέπει τηλεόραση ή παίζει βιντεοπαιχνίδια τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα παιδιά που ακολουθούν καλύτερης ποιότητας διατροφικές συνήθειες αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο στην τηλεόραση και περισσότερο στο διάβασμα από ό,τι τα παιδιά με κακής ποιότητας διατροφή.
Οι ειδικοί ωστόσο δεν παρατήρησαν διαφορές στην αρτηριακή πίεση, στον δείκτη μάζας σώματος και στις αναλογίες μέσης- γοφών ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Το κυριότερο συμπέρασμα από τις διαπιστώσεις αυτές είναι ότι οι γονείς πρέπει να δουν το ζήτημα σοβαρά: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε τόσο στα σχολεία όσο και ως γονείς» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο Κώστας Τσιούφης, λέκτορας Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος της Μονάδας Υπέρτασης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και επικεφαλής της έρευνας, «είναι να αφιερώσουμε περισσότερη ώρα στο παιχνίδι και στη φυσική δραστηριότητα των παιδιών μας και να δίνουμε οι ίδιοι το καλό παράδειγμα,όχι μόνο με τη διατροφή αλλά και με την άσκησή μας.Εχει αποδειχθεί,όχι μόνο από τη δική μας έρευνα αλλά και από άλλες, ότι σημαντικότερος παράγοντας για τη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους είναι η φυσική δραστηριότητα».

ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...