ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

0 "Απάτη" οι συσκευές εξοικονόμησης ρεύματος

"Απάτη" οι συσκευές εξοικονόμησης ρεύματος

Οι διαφημίσεις συσκευών που ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν μέχρι και 40-45% έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα όλο και πληθαίνουν σε έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Έρευνα της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή όμως που διεξήχθη μετά από καταγγελίες Ενώσεων Καταναλωτών απέδειξε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές εξαπατούν το καταναλωτικό κοινό καθώς δεν παρατηρείται κανένα όφελος από τη χρήση τους.
«Οι ισχυρισμοί περί μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος κατά την.... προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών» αναφέρει συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Το γεγονός, όμως, επιβεβαιώνει και πόρισμα της ΔΕΗ σύμφωνα με το οποίο οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της ΔΕΗ που εγκαθίστανται σε κατοικίες δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια, αλλά μόνο ενεργή και τα αντίστοιχα τιμολόγια δεν συναρτώνται με την τιμή του συντελεστή ισχύος.
Η ΔΕΗ -στο πόρισμα της- στη συνέχεια σημειώνει ότι «οι θερμικές απώλειες τις οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μειώνουν οι εν λόγω συσκευές δεν καταγράφονται από τους μετρητές και επομένως ουδεμία εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται» ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμη και αν καταγραφόταν η μείωση της θερμικής ενέργειας που ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν οι συσκευές, αυτή θα αποτελούσε ποσοστό της τάξης του 1% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας».

Star.gr
http://zapnew.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...