ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

0 Το μικρότερο άλογο στον κόσμο!

 H Thumbelina (Τοσοδούλα) είναι επίσημα το μικρότερο άλογο του κόσμου. Είναι μικροσκοπική και χαριτωμένη. Ζυγίζει 27 κιλά, έχει ύψος 43 εκατοστά κι όμως είναι άλογο!
 Δεν έχει τη δυνατότητα να είναι πρωταθλήτρια σε άλματα, αλλά δεν την νοιάζει διότι από το 2006 που ήταν πέντε χρονών εισήλθε στο Guinness Book of Records, σαν το μικρότερο άλογο στον κόσμο!
 Γεννήθηκε σε ένα αμερικάνικο αγρόκτημα από ανθρώπους που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή μικρών αλόγων. Κανονικά αυτά τα άλογα όταν μεγαλώνουν ζυγίζουν 250 lb και φτάνουν στο ύψος τις 34 ίντσες.
 Η Thumbelina όμως, από την ώρα που γεννήθηκε ήταν ....
σαφές ότι δεν θα έφτανε σε αυτά τα μεγέθη. Είχε το μέγεθος ενός νεογέννητου μωρού και τελικά το βάρος της έφτασε στις 60 lb.
 Το μέγεθός της εξηγείται ως νανισμός. Αυτό την κάνει να την χαρακτηρίζουν μικροσκοπική μινιατούρα. Προτιμά να κάνει παρέα με σκυλιά της ράτσας σπάνιελ, παρά με άλλα άλογα που όπως κι η ίδια καλπάζουν και ζουν στην φάρμα των 150 στρεμμάτων της οικογένειας Goessling στο  Saint Louis.
 Ο Michael Goessling, των οποίων οι γονείς Kay και Paul αναπαράγουν τα μικροσκοπικά άλογα λέει: «Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπική, που φοβόμασταν ότι δεν θα τα κατάφερνε. Τα πόδια της είναι αναλογικά μικρότερα από το σώμα και το κεφάλι της και γι΄αυτό το λόγο φόρεσε ειδικά ορθοπεδικά εξαρτήματα για πολύ καιρό. Την αγαπάμε όμως τόσο πολύ που δεν θα την θέλαμε διαφορετική. Την θέλουμε έτσι όπως είναι και την φωνάζουμε Μίνι - Μίνι».
 Η οικογένεια Goessling ειδικεύεται στην εκτροφή αλόγων «μινιατούρα», αλλά ποτέ δεν είχαν ένα τόσο μικροσκοπικό άλογο. Είναι μια διασημότητα στην πόλη της.
 Τρέφεται με μία χούφτα σανό δύο φορές την ημέρα. Τα κανονικά σε μέγεθος άλογα ζουν γύρω στα 35 χρόνια αλλά η Thumbelina δεν αναμένεται να ζήσει πάνω από τα 17.
 Μπορεί να τεκ��οποιήσει, αλλά η οικογένεια δεν την αφήνει γιατί το θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία της. Φοβούνται τις πιθανές επιπλοκές και δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Επίσης πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό το γονίδιο του νανισμού να περάσει στις μελλοντικές γενιές.
 Η Thumbelina επίσης καταφέρνει να δίνει χαρά σε παιδιά με προβλήματα υγείας. Επισκέπτεται με τ΄αφεντικά της νοσοκομεία και διάφορα ιδρύματα και χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης από φιλανθρωπικά ιδρύματα για την συγκέντρωση χρημάτων.

Δείτε το βίντεο με την Thumbelina ή Τοσούλα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...