ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

0 Αυγά δεινοσαύρων βρέθηκαν στην Ινδία

Σε ένα χωριό της νότιας ινδικής πολιτείας Ταμίλ Ναδού ‘έπεσαν’ επάνω σε συστάδες απολιθωμένων αυγών δεινοσαύρων.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘The Hindu’. Ο επικεφαλής της ομάδας Μ. Ραμκυμάρ, γεωλόγος του Πανεπιστημίου του Περιβάρ δήλωσε πως βρήκανε κάτω από μια σειρά επιστρωμάτων στάχτης τα απολιθωμένα αυγά καθώς και μέρη σκελετών δεινοσαύρων.
Τα αυγά είναι ....
διαμέτρου 13 έως 19 εκατ.και βρέθηκαν σε φωλιές φτιαγμένες με άμμο διαστάσεως ενός μέτρου και είκοσι περίπου εκατ.
Η ανακάλυψη έγινε στα πλαίσια μιας μελέτης η οποία χρηματοδοτήθηκε από γερμανικά και ινδικά ινστιτούτα ερευνών.
Η ανασκαφή έγινε σε περιοχή που ήταν καλυμμένη με ηφαιστειακές στάχτες στο οροπέδιο Ντεκάν και οι γεωλόγοι συμπεραίνουν πως η έκρηξη του ηφαιστείου ήταν η αιτία εξαφάνισης των δεινοσαύρων της περιοχής.
Οι φωλιές τους ήταν φτιαγμένες κατά μήκος της όχθης καθώς και στο κατώτερο μέρος των ρευμάτων του ποταμού Καουβέρι. Στις φωλιές αυτές, με τα απολιθωμένα αυγά, βρέθηκαν επίσης περιττώματα και σκελετοί μικρών δεινοσαύρων.

«Η ύπαρξη των ανεπώαστων αυγών σε τόσο μεγάλο αριθμό και σε διαφορετική στρωματογραφία δείχνει πως οι δεινόσαυροι χρησιμοποιούσαν την περιοχή αυτή για τις φωλιές τους», τόνισε ο Ανμπαράσου που είναι μέλος της ομάδας.
Ο επικεφαλής της ομάδας ζήτησε από τις τοπικές αρχές να φρουρήσουν την περιοχή φοβούμενοι λεηλασία από τους κατοίκους, όπως έγινε παλαιότερα σε ανακαλύψεις τους, στη βόρεια Ινδία.








Φωτό: Στην περιοχή Chennai, βρέθηκαν οι φωλιές των δεινοσαύρων
You might also like:









echedoros-p.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...