Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο


Τι έβαλα:

4 φλυτζάνια γάλα
500 γρ καλαμποκάλευρο
500 γρ διάφορα χόρτα τσιτσιριστά
4 αυγά
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι φέτα λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι

Σε μεγάλη κατσαρόλα έβαλα το γάλα σε μέτρια φωτιά
και πρόσθεσα το καλαμποκάλευρο λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
 Το απέσυρα από τη φωτιά και έριξα μέσα τα ψιλοκομμένα χόρτα.
Προθέρμανα το φούρνο στους 180ο.
Πρόσθεσα τη γραβιέρα (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλει οποιοδήποτε κίτρινο τυρί τριμμένο), τη φέτα και  αλατοπίπερο.
Χτύπησα ελαφρά τα αυγά και τα πρόσθεσα στο μίγμα, ανακατεύοντας καλά. 
 Χτύπησα ελαφρά τα αυγά και τα πρόσθεσα στο μίγμα, ανακατεύοντας καλά.


 Έψησα για 50 λεπτά περίπου.
 Άφησα να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψω. 
 Μια νοστιμότατη, Ελληνικότατη πίτα!!!
greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου