Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τάρτα μήλου ... και στην κορφή μπισκότο!


Υλικά για μια ταρτιέρα 30cm:

Για τη ζύμη:
200 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
4 μήλα κόκκινα
1 κουταλιά βούτυρο
100 γρ σταφίδες
100 γρ καρύδια τριμμένα
Κανέλα
1 πακέτο μπισκότα Digestive


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο, όπως είναι κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια.

Ζυμώνουμε με τα χέρια καλά, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ομοιογενή.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.


Μετά το μισάωρο, την απλώνουμε με τα χέρια μας στον πάτο της ταρτιέρας,
προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος και να καλύψουμε και τα πλαϊνά κατά το ήμισυ.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη
και απλώνουμε στην επιφάνεια φασόλια (ή ρύζι).

 Την ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και τα φασόλια
(κρατάμε τα φασόλια για μελλοντική χρήση).

 Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι
και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο λιωμένο, την κανέλα και τα καρύδια.

Τρίβουμε και τα μήλα στο μούλτι.
Αδειάζουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και από πάνω τις σταφίδες.

 Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μπισκότο.

 Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

 Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου