Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κρέμα μόκα

 Ένα γλυκάκι εύκολο, γρήγορο και ευπαρουσίαστο!


Υλικά για 5 ποτήρια:

1 κουτί Morfat (φυτική σαντιγύ)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας λικέρ (Kahlua ή Tia Maria)
Μισό φλυτζάνι γάλα
3-4 φρυγανιές
5 κουταλιές κακάο
Μισό φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
Μια κουταλιά καφές στιγμιαίος ή εσπρέσσο
Μισό φλυτζάνι καυτό νερό
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα

Χτυπάμε τη Morfat στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψει. 


Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το λικέρ και το γάλα. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.


Στο μούλτι θρυμματίζουμε τις φρυγανιές και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο. 


Χτυπάμε για λίγο ακόμα, να γίνει ένα μίγμα σαν χοντρή άμμος.


Στο καυτό νερό διαλύουμε τον καφέ.


Σε ποτήρια βάζουμε λίγη κρέμα και από πάνω λίγη από τη σοκολατένια γαλέτα που φτιάξαμε. 


 Ραντίζουμε την επιφάνεια με 2-3 κουταλιές καφέ.  Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γαλέτας
ξανα-ραντίζουμε με καφέ και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας.  


Στολίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε αμέσως.
greekfoodblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου