Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με κριθαράκι και μανιτάρια


Υλικά για 4 μερίδες:

1 φλιτζάνι κριθαράκι
2 φιλέτα κοτόπουλου σε κομματάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουταλιά θυμάρι
1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλου
7-8 φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια σε φετούλες
4-5 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος

Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 14 λεπτά. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. Ρίχνουμε και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μίγμα το κριθαράκι, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.
 
 
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου