Για τη γιαουρτόπιτα:
![](http://3.bp.blogspot.com/-KIw1f9BEWZc/TwcXBJz5f3I/AAAAAAAAF_c/5j0RwrbMxEg/s400/DSC03471a.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-MET_ZhyHqJY/TwcXErUV-QI/AAAAAAAAF_k/oLh598eI3rg/s400/DSC03475a.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-Ohom1yPlrto/TwcXHcUuT5I/AAAAAAAAF_s/WPaqXx5crz4/s400/DSC03479a.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/-m7WmMgAGFS0/TwcXKSO7W4I/AAAAAAAAF_0/l7IeTL0k9JE/s400/DSC03482a.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-TruKBMaz3n8/TwcXNT-1DAI/AAAAAAAAF_8/Ey_pqfWFgks/s400/DSC03487a.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/-FExfK8eK5qs/TwcXP4Wl_yI/AAAAAAAAGAE/z15S39Q4fhI/s400/DSC03490a.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/-cEP9061QATs/TwcXSqysM4I/AAAAAAAAGAM/LWtpoSZx_hw/s400/DSC03492a.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-SyawbMhkRtk/TwcXVBOecfI/AAAAAAAAGAU/PpvwtmZp56Q/s640/DSC03494a.jpg)
225 γρ βιτάμ (1 φλ. τσ.)
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
3 φλ. τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 φακελάκι άρωμα βανίλια
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσ. νερό
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4-5 κουταλιές κονιάκ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την σόδα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
![](http://3.bp.blogspot.com/-KIw1f9BEWZc/TwcXBJz5f3I/AAAAAAAAF_c/5j0RwrbMxEg/s400/DSC03471a.jpg)
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη –
τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν!
![](http://3.bp.blogspot.com/-MET_ZhyHqJY/TwcXErUV-QI/AAAAAAAAF_k/oLh598eI3rg/s400/DSC03475a.jpg)
Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα
και κατόπιν το γιαούρτι, το ξύσμα και την βανίλια.
και κατόπιν το γιαούρτι, το ξύσμα και την βανίλια.
![](http://1.bp.blogspot.com/-Ohom1yPlrto/TwcXHcUuT5I/AAAAAAAAF_s/WPaqXx5crz4/s400/DSC03479a.jpg)
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τέλος την μαρέγκα,
ανακατεύοντας ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ ή ταψάκι,
στρώνουμε μέσα το μίγμα
![](http://2.bp.blogspot.com/-m7WmMgAGFS0/TwcXKSO7W4I/AAAAAAAAF_0/l7IeTL0k9JE/s400/DSC03482a.jpg)
και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο
και αφήνουμε να μισοκρυώσει.
και αφήνουμε να μισοκρυώσει.
![](http://3.bp.blogspot.com/-TruKBMaz3n8/TwcXNT-1DAI/AAAAAAAAF_8/Ey_pqfWFgks/s400/DSC03487a.jpg)
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά,
από το σημείο βρασμού.
![](http://2.bp.blogspot.com/-FExfK8eK5qs/TwcXP4Wl_yI/AAAAAAAAGAE/z15S39Q4fhI/s400/DSC03490a.jpg)
Περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό με το καυτό σιρόπι,
![](http://2.bp.blogspot.com/-cEP9061QATs/TwcXSqysM4I/AAAAAAAAGAM/LWtpoSZx_hw/s400/DSC03492a.jpg)
αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
![](http://1.bp.blogspot.com/-SyawbMhkRtk/TwcXVBOecfI/AAAAAAAAGAU/PpvwtmZp56Q/s640/DSC03494a.jpg)
Είναι πραγματικά υπέροχη!
![](http://4.bp.blogspot.com/-H4QzOfWuRf0/TwcXXK-txiI/AAAAAAAAGAc/w8gTrwJzyAk/s640/DSC03503aaa.jpg)
Απολαύστε την!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου