Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σούπα borsch

Πεντανόστιμη και ιδιαίτερη, γνώρισε τη λαχανόσουπα που τιμούν τόσες και τόσες χώρες...

Έχουμε και λέμε: Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Μολδαβία πίνουν νερό στο όνομά της! Η σούπα μπορς είναι σημαντικό κεφάλαιο στην εθνική τους κουζίνα και υπάρχουν εκατοντάδες (κυριολεκτικά) τρόποι που μπορείς να τη φτιάξεις...

Εμείς θα δούμε τη ρωσική εκδοχή, με το απαραίτητο κρεατάκι της... Από τη Ρωσία με αγάπη!

Τι θα χρειαστείς
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 παντζάρι
  • 1 κονσέρβα ντοματίνια
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κόκκινου λάχανου
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς την κάνεις

1. Βράσε το κρέας για 2 ώρες περίπου.

2. Βάλε παράλληλα σε ένα τηγάνι λίγο νερό, το παντζάρι, το καρότο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και βράσ' τα μέχρι να πιουν το νερό τους.

3. Όταν μαλακώσει το κρέας, ρίξε μέσα το λάχανο και τις πατάτες για να βράσουν. Αφού μαλακώσουν λίγο, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχεις προβράσει και αλατοπιπέρωσε.

4. Άφησέ τα να βράσουν μέχρι να γίνουν όλα τα λαχανικά.

Πηγή
 http://www.tampouloukia.gr/

1 σχόλιο: