Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Oι φιλόζωοι της Κομοτηνής δείχνουν τον τρόπο


Για μία ακόμη φορά οι φιλόζωοι της Κομοτηνής δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους απέναντι στα αδέσποτα ζώα της πόλης και  αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στο  θέμα της τροφής των αδέσποτων.

Παίρνοντας λοιπόν τη κατάσταση στα χέρια τους μία ομάδα εθελοντών θα συλλέγει αρχικά τα περισσεύματα φαγητού από τη λέσχη του Στρατού και του Πανεπιστημίου καθώς και από τις φυλακές Κομοτηνής και την Αστυνομική σχολή όπου καθημερινά ετοιμάζονται χιλιάδες μερίδες και είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν απορρίμματα που θα έτρεφαν τα αδέσποτα όλου του νομού!
Κατά δεύτερο έρχονται οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που επίσης και αυτά με τη σειρά τους  θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.


Φυσικά σε πρώτη φάση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συναίνεση από τους εμπλεκομένους έτσι ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να είναι καλοταϊσμένα, να συνυπάρχουν χωρίς να είναι επιθετικά και να μην γίνονται στόχος. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό δεν μας τιμά ως κοινωνία αφού κάποιοι τα εγκατέλειψαν κι έγιναν αδέσποτα οπότε η αναζήτηση λύσεων για την επιβίωσή τους είναι ανάγκη.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα Χρόνος via http://www.e-evros.gr
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου