αλλά και βιταμίνες, μέταλλα και φώσφορο,
ο σολομός είναι μιά τροφή με μεγάλη διατροφική αξία
αλλά και νοστιμιά!
Υλικά για 3 μερίδες:
3 φιλέτα σολομού
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατοπίπερο
Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι
και το τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ.
![](http://1.bp.blogspot.com/-zfvljxhRjU0/TfO47V9--HI/AAAAAAAAFgU/d_6vJlN08jw/s640/DSC01575a.jpg)
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού,
τον άνιθο και το σκόρδο ολόκληρο.
![](http://3.bp.blogspot.com/-4emtw-G3ScU/TfO4-67VnHI/AAAAAAAAFgY/qKSylXJJJYc/s640/DSC01578a.jpg)
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το μίγμα που ετοιμάσαμε
και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμμιά ώρα ή και περισσότερο.
![](http://3.bp.blogspot.com/-IvaMpNEUCp8/TfO5CQkNDUI/AAAAAAAAFgc/i2v2CMF_g-g/s640/DSC01582a.jpg)
Τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίσουμε,
μέχρι να ροδίσει καλά το ψάρι.
![](http://2.bp.blogspot.com/-UJFXXWGZPE0/TfO5FlbLipI/AAAAAAAAFgg/1uYoS01hhPw/s640/DSC01585a.jpg)
Σερβίρουμε με μια σαλάτα – εγώ προτίμησα βλήτα -
και περιχύνουμε με το ζουμί
που έμεινε στο ταψάκι μετά το ψήσιμο.
![](http://2.bp.blogspot.com/-ixwLbNaOfRg/TfO5JAfF-PI/AAAAAAAAFgk/TEQHJeHZWK0/s640/DSC01587a.jpg)
Απολαυστικό!
http://greekfoodblogs.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου