Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Υλικά : 1/2 κιλού μανιτάρια άγρια (βολίτες) ή του εμπορίου (αγαρικά- πορτο-μπέλο)
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση: 1. Ζεματίζουμε τα μισά μανιτάρια σε ζεστό νερό με αλάτι και αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά .Το νερό αυτό δεν το πετάμε γιατί με αυτό θα κάνουμε τη σούπα. 2. Έχουμε βράσει τις πατάτες , τα κρεμμύδια , τα καρότα και αφού τα κόψουμε στο μπλέιλντερ τα ρίχνουμε στο νερό που είχαμε ζεματίσει τα μανιτάρια και τα βάζουμε να βράσουν . 3. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα μανιτάρια –να γίνουν αλοιφή-τα ρίχνουμε στο νερό και αφού προσθέσουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να χυλώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και τελειώνοντας λεμόνι.

4. Τηγανίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, σερβίρουμε τη σούπα τα ρίχνουμε από πάνω και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Μικρό μυστικό:
Τη σούπα αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με αποξηραμένα μανιτάρια
Πριν τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να τα βάλουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά να μουσκέψουν.

http://manitarosyntages.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου