Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Καλαμαροπίλαφο

Απλό και νόστιμο!

Υλικά για 4 μερίδες:

600 γρ καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ ντοματίνια (ή ντομάτες)
Μισό φλυτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι (σπυρωτό)

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, λιώνουμε το σκόρδο
 και κόβουμε τα ντοματίνια στα 4 ή τις ντομάτες σε κυβάκια.
 Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σοταριστούν.
 Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες.
 Βράζουμε το ρύζι σε 4 ποτήρια νερό  «να κρατάει» ελαφρά.
 Προσθέτουμε στα καλαμαράκια το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις απορροφήσει τα υγρά του είναι έτοιμο.


Το σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου